Nyheder - Sådan bliver du klar til kør-selv-ferien
Sådan bliver du klar til kør-selv-ferien

2 juli, 2019

Forfatter: Christopher Hammer

Skal du og familien på sommerferie og køre selv? Så er det væsentligt, at du på forhånd sikrer dig, at din bil er klar til at klare den sandsynligvis lange køretur. Her får du en guide til, hvordan du og din bil bliver klar til kør-selv-ferien.

Få styr på dine forsikringer


Inden du begiver dig nogen som helst steder hen i din bil, skal du sørge for at have styr på dine forsikringer. Du skal undersøge, hvordan du er dækket af din forsikring i udlandet, og derudover skal du sørge for at finde ud af, om der er vejhjælp inkluderet i din forsikringsordning. Der er ikke meget, der er værre end at stå midt på den tyske Autobahn med en bil, der er brudt sammen, uden at have hjælp at hente, så gør forarbejdet ordentligt.

Udover at der skal være styr på bilforsikringen, skal du også have styr på jeres egne forsikringer. Det er altid fornuftigt at have en rejseforsikring, når I drager udenlands, og særligt hvis I skal dyrke ekstremsport, er det vigtigt. Skal I for eksempel dykke på ferien, skal I have en anderledes forsikring end ellers.

Få bilen gennemtjekket


Din bil skal kunne holde til at køre mange kilometer. Derfor er det også væsentligt, at den er i god stand. Det nytter ikke noget at køre afsted i en bil, der allerede skranter så snart, I kører ud ad indkørslen. Gør derfor dig selv den tjeneste at få tjekket bilen grundigt igennem, og få repareret de ting, der måtte være i vejen. Er der for eksempel problemer med motor eller gearkasse, skal der gøres noget ved det, før I begiver jer afsted. Find derfor en god pris på renovering af gearkasse, og få den fikset, hvis ikke den er helt i top. Ellers kommer I ikke særligt langt.

Sørg for, at komforten i bilen er god


Hvis I skal kunne holde ud at sidde i en varm bil i mange timer i streg, skal komforten naturligvis gerne være i top. Det vil for eksempel sige, at bilens airconditionsystem skal være i orden, således at I ikke smelter væk. Derudover kan du optimere komforten i bilen ved for eksempel at investere i selepuder til eventuelle børn. Sørg desuden for ikke at have alt for meget oppakning med. Der skal gerne være god plads inde i bilen, så sørg for at begrænse jer. Bliver bilen fyldt med tasker, bliver det næppe en behagelig køretur.

Tænk på underholdning


Især med børn på bagsædet kan det blive en lang tur, hvis I for eksempel skal til Sydeuropa. Sørg derfor for på forhånd at have tænkt på underholdning til den lange køretur. Du kan for eksempel vælge at investere i skærme, der kan monteres på bagsiden af forsæderne, således at dem på bagsædet kan se film på køreturen. Du kan også sørge for at downloade nogle gode podcastserier, som I kan lytte til sammen på vejen. En anden mulighed er at finde på sjove lege og spil, I kan underholde jer med, imens I kører.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag spændende nyheder direkte på din mail.


Dit Navn

Din Email


Dine muligheder:

Gå Tilbage     Tilmeld dig vores nyhedsbrev        
Link til fil
    Tilføj en kommentar

Mest læste de sidste 30 dage Seneste Nyheder

Nyhedsmail

Om Nyheder på Codecs.dk:

De nyheder som vi vælger at publicere på Codecs.dk er både fra ind- og udlandet og med et fokus hovedsageligt på multimedia og IT-relateret nyhedsstof. Vi skriver løbende om nyt software eller relevante opdateringer af multimedia programmer som vi anser for interessant for vores brugere. Vi anmelder også spændende hjemmesider eller online services indenfor multimedia - det kan f. eks Tunebite og Grooveshark.

Udenlandske nyheder kommer primært fra USA, England og andre store vestlige lande - her fokuserer vi på nyheder fra store multinationale selskaber som Apple, Microsoft, Google, Nokia, Sony og lign. Har du en "varm" nyhed, er du altid velkommen til at tippe redaktionen på [email protected].