Nyheder

Bevar sikkerheden, når du surfer på nettet

 

De fleste ved godt, at man som minimum skal have en eller anden form for virusbeskyttelse på computeren, men det er de færreste, der tænker på, at computersikkerhed er så meget mere end bare beskyttelse fra virusser. Det er nemlig lige så vigtigt, at du beskytter din computer, som du ville beskytte dit hjem. Din computer skal nemlig også beskyttes mod trusler udefra og derfor får du i denne artikel en masse gode tips til, hvordan du holder både din computer og dine personlige oplysninger sikre.

Cybersikkerhed

Begrebet cybersikkerhed dækker over de mange forskellige ting, du kan gøre for at sikre din computer, og alle de forskellige programmer og systemer, der alle har til formål at beskytte din computer og dine data. For nogle kan markedet af udbydere måske virke lidt uoverskueligt, fordi der er så mange forskellige former for beskyttelsessystemer at vælge imellem. Du bør så vidt muligt vælge et system, der dækker dig på flere forskellige områder. Det, du skal se efter, er et system, der dækker både cloudsikkerhed, datasikkerhed, beskytter din identitet, har endpointsikkerhed, netværkssikker og applikationssikkerhed. Hvis du samtidig finder et med mulighed for systemgendannelse, hvis uheldet skulle være ude, så burde du være ret godt dækket ind.

Selvom det er vigtigt at have systemer, der står for den overordnede sikkerhed, så er der også mange ting, du selv kan være opmærksom på. Det er dog ikke altid lige let at vide, hvad man præcist skal være opmærksom på, men én af tingene er de såkaldte cookies. I dag bliver alt det, du foretager dig på internettet nemlig gemt, fordi disse cookies lagrer og gemmer alt, hvad du foretager dig. Det gælder uanset, om du bare shopper på internettet, nyder slots i deres forskellige temaer, bestiller mad eller surfer rundt på de sociale medier. Du bliver altid tracket. Det er ikke nødvendigvis et problem, men oplysningerne bliver som regel brugt til at lave målrettede reklamer eller sponsorerede opslag på de sociale medier. En af måderne, hvorpå du kan undgå det, er ved at bruge en VPN.

Gør brug af en VPN

VPN er et begreb, der står for Virtual Private Network, og det er netop det, som det lyder til at være. Det er et netværk, som du downloader, og som derefter giver dig en lang række fordele. Der findes en masse forskellige og selvom nogle af dem er dyre, så er det her ét sted, hvor prisen og kvaliteten på varen ofte følges ad. Du kan også downloade nogle, der er gratis, men det kan altså godt betale sig at smide lidt penge efter din VPN, fordi du dermed får et produkt uden reklamer og med en god hastighed. En VPN er, som navnet antyder, et produkt der giver dig en særlig form for anonymitet, privathed og beskyttelse, når du færdes på nettet. Din lokation bliver sløret og det betyder, at du ikke kan spores af individer, der leder efter informationer på firmaer og privatpersoner. Dine personlige oplysninger gemmes nemlig heller ikke og kan dermed heller ikke spores.

Hvis du synes, det lyder indbydende at se nærmere på en VPN, så er det første, du skal gøre at finde en udbyder. Der er mange forskellige at vælge i mellem og det betaler sig at kigge på anmeldelserne og se, hvad brugerne siger. Det kan hjælpe dig til at vælge den bedste VPN på markedet. Derefter skal du downloade den og opsætte din VPN. Det kan umiddelbart lyde kompliceret, men der følger som regel ret klare instrukser med. Når du har opsat den og er blevet tilkoblet et VPN-server, så er det bare at komme i gang med at surfe løs. Der er ikke længere nogen, der kan se de flybilletter, du kigger på og dermed sætte prisen i vejret, eller spotte dine avisvaner og dermed målrette reklamer til dig. Du er med andre ord helt anonym.

Hvis du derudover også kombinerer en VPN med et godt antivirusprogram samt et anbefalet beskyttelsesprogram, så er du godt dækket ind på sikkerheden. Det er et område, der godt kan betale sig at investere i, fordi hackere og andre, der er ude på at finde og misbruge informationer, scamme og lignende bliver bedre og bedre og det er aldrig en dårlig idé at være så godt beskyttet som muligt.

 

 

Most read

Load more