Guides

Rip en DVD-film med DVDShrink

Læs her hvordan du ripper en DVD-film til din harddisk med freeware programmet DVDShrink, som nok er et af de bedste programmer til at rippe DVD-film med. DVDShrink har de sidste mange år høstet stor popularitet og det med rette. DVDShrink er ikke blot freeware, men også brugervenligt og i stand til at rippe en DVD-film til din harddisk på relativt kort tid.

I denne lille guide vil vi vise dig, hvordan du bruger DVDShrink til at rippe en DVD-film, så du senere kan brænde den rippede DVD-film til et tomt DVD-medie.

Rip en DVD

DVDShrink kan rippe en DVD-film og på den måde kan du tage backup af dine originale DVD-film og gemme den som en sikkerhedskopi på harddisken. Senere kan du brænde DVD-filmen til en tom DVD-skive. Sådan ripper du en DVD-film:

  1. Download DVDShrink og installer programmet i Windows. Start DVDShrink
  2. I hovedvinduet kan du se seks knapper i den øverste menulinje. Sæt din DVD-film i drevet og klik på Open Disc.
  3. Klik på Knappen Full Disc, så laver du en 100% kopi/backup af din DVD-film.
  4. For at indstille DVDShrink skal du nu klikke på Edit -> Preferences. Vælg nu det format som din DVD-film skal rippes til – det kan være DVD-5 eller DVD-9. DVD-5 film har en størrelse på 4,7 GB og DVD-9 har en størrelse på 8,5 GB. Du kan se på dine tomme DVD-skiver om de er enten DVD-5 eller DVD-9. Vælg herefter. Klik OK.
  5. I højre side af DVDShrink kan du, under fanebladet Compression Settings, se hvilket lydspor og hvilke undertekster din rippede DVD-film vil indeholde. Som udgangspunkt, så lad det hele stå og alt indhold medtages. Ellers kan du fjerne efter dit behov.
  6. Nu er du allerede klar til at rippe din DVD-film. Så klik på knappen Backup!. Under Select backup target kan du vælge mellem harddisk eller ISO backup. Vælg harddisk og klik på Browse for at vælge en destinations-mappe – f. eks C:DVD-film. Husk at afkrydse boksen Create VIDEO_TS and AUDIO_TS subfolders. Klik OK.
  7. Nu analyserer DVDShrink din DVD-film og ripper den til den valgte mappe på din harddisk.

Most read

Load more