Guides

Video til DVD – DVD Flick

Denne guide beskriver hvordan du laver en DVD fra videofiler, så du kan afspille DVD’en på alle slags DVD-afspillere. Vi vil anvende freeware programmet DVD Flick til at konvertere videofilerne til DVD. Download DVD Flick

Trin 1

Start DVD Flick og du kommer nu til hovedvinduet i programmet. De knapper du hovedsageligt skal arbejde med er Save, Open, Project Settings og Menu Settings. Start med at tilføje din video fil – klik på knappen Add Title.

Trin 2

Efter du har tilføjet video filen kan du via en gul bar på venstre side, se hvor meget plads filen optager på din DVD disk. DVD Flick kan automatisk justere bitraten, så du kan fylde mere eller midre indhold på en DVD disk – dog anbefaler vi, at du holder indholdet på under 3 timers, da det vil påvirke video kvaliteten markant. Med andre ord, så kan du tilføje adskillige video filer til den samme DVD. Forsæt ved at klikke på Edit Title, når du har valgt video filen.

Trin 3

Under knappen General skal du angive navnet på din DVD film under Name – navnet du vælger her er det navn, der vises i DVDens menu. Target Aspect Ratio har DVD Flick allerede indstillet automatisk. Klil på Chapters for at fortsætte.

Under Chapters kan du tilføje kapitler til din DVD. Ved at tilføje kapitler til en DVD kan du nemmere hoppe rundt i de forskellige afsnit eller tidspunkter i en film. Vælg Create Chapters Every og angiv selv et tidsinterval. Klik på Audio Tracks for at fortsætte.

Trin 4

Audio Track eller lydsporet på DVD hentes automatisk fra den valgte video fil. Du kan altid tilføje et andet lydspor, hvis du har en video fil med mere end ét lydspor. (DVD Flick kan have problemer med at behandle video filer med af Matroska formatet – det er .mvk video filer.) Klik på Subtitle Tracks for at fortsætte.

Trin 5

Under Subtitle Tracks kan du tilføje undertekster – DVD Flick understøtter de gængse undertekst-formater som .srt og .sub. Klik på Add for at tilføje en fil og Edit for at justere på, hvordan underteksterne vises. Under Language kan du ændre på sproget, og via knappen Margin kan du angive hvor underteksterne skal vises. Her er det en god ide at vælge Auto-Fit, så resultatet bliver bedst. Klik Accept for at fortsætte.

Trin 6

Luk nu vinduet Title Settings som du åbnede i Trin 3. Du skal nu klikke på knappen Project Settings. Klik på knappen General og vælg Target Size 4.3GB (med mindre du ønsker at lave en DVD9). Under Thread Count skal du angive et nummer i henhold til din CPU (dual core =2 og quad core = 4). Klik på Video knappen for at fortsætte.

Under Target Format skal du angive hvilket format din DVD-afspiller understøtter. Encoding Profile er egentligt et valg mellem kvalitet og hastighed. Ønsker du at convertere hurtigt, så skal du vælge Fast, men det vil påvirke din DVDs kvalitet. Som udgangspunkt anbefaler vi at du vælger Normal. Har du tilføjet mange video filer til din DVD, så skal du overveje at vælge High. Indstillingen Target Bitrate skal sættes til Auto-Fit. Klik på Burning knappen for at fortsætte.

Trin 7

DVD Flick har brænder-programmet ImgBurn indbygget, så du kan brænde direkte til en DVD disk eller skabe en ISO fil efter du har konverteret video filerne. Hvis du ikke vælger noget, så laver DVD Flick bare DVD filerne. Du kan med fordel vælge at brænde til DVD umiddelbart efter encoding-processen er færdig. Klik på Accept for at komme tilbage til hovedmenuen i DVD Flick. Klik herefter på knappen Menu Seetings.

Trin 8

Her skal du vælge indstillingerne Enable Menu og Auto-Play og fortsætte ved at klikke Accept. Når du er klar til at konvertere og brænde video til DVD, skal du klikke på Create DVD i bunden af hovedmenuen, så vil konverteringen gå i gang.

DVD Flick er et udmærket program til at lave DVD fra video filer med. Dog kan konverteringen tage en del tid, og kan slet ikke måle sig med de hastigheder som f. eks ConvertXtoDVD præsterer – ConvertXtoDVD er cirka 50-80 % hurtigere end DVD Flick. Men eftersom DVD Flick er gratis at bruge, så er det et godt supplement til de kommercielle produkter i genren.

Download DVD Flick

Most read

Load more