Guides

Sådan genskaber du ødelagt data på et USB-drev

Der er utallige tilfælde, hvor man som computerbruger vil kunne opleve, at ens data på USB-drev er blevet ødelagt og at det ikke er muligt, at skabe adgang til, eller at gendanne denne data. I denne lille artikel vil vi vise, hvordan du kan forsøge, at gendanne ødelagte filer og data fra USB-drev ved brug af Kommandoprompten i Microsoft Windows. Vi vil også vise en liste over nogle få eksempler på gratis programmer som kan hjælpe med at genskabe mistet data, således at du kan bruge dem, hvis den normale metode svigter med at yde de ønskede resultater.

Kør Command Promt, som Administrator og indtast den efterfølgende kommando og tryk på Enter:

chkdsk e:/r.

Denne kommando vil køre den indbyggede Disk Error Checker, eller Check Disk Utility for at identificere og reparere potentielle filbeskadigelser. Her repræsenterer e drevbogstavet for din USB-drev.

Chkdsk værktøjet vil kontrollere en drevet for strukturbeskadigelse. ”e” instruerer værktøjet om, hvilket drevbogstav, der skal anvendes.

/r parametret identificerer Bad Sectors og forsøger gendannelse af information.

Så snart værktøjet har kontrolleret hele USB-drevets overflade for dårlige sektorer, vil den forsøge at reparere de eventuelle problemer som måtte være pådraget.

Efter at dette er sket, skal vi bruge det indbyggede attrib.exe værktøj til at reparere og gendanne filer, som kan være blevet utilgængelige på grund af malware eller virus.

Kør den efterfølgende kommando vindue for Kommandoprompten og tryk Enter:

attrib-h-r-s/s/d e:*.*

Her er forklaringen:

-r: Disse er læsbare filer, men kan ikke ændres
-s: Filer til brug for operativsystemet
-h: Filer er skjult & ikke vist på en biblioteksliste
/s: Behandler filer, der passer sammen
/d: Behandler ligeledes mapper

Så snart scanningen er fuldført, vil du kunne prøve at se, om du er i stand til at få adgang til dine data.

Gratis program til at genskabe data på USB-drev

Piriforms Recuva Free Advanced File Recovery program giver dig mulighed for at gendanne mistede filer fra dit USB-drev eller din harddisk (ved brug af NTFS filsystem, FAT) på Windows computer, samt mistet tab på digitalt kamerakort eller MP3 afspillere. Programmet har e intuitiv brugerflade og understøtter let navigation.

En letforståelig guide leder dig gennem hvert skridt under gendannelsesprocessen. Alt hvad du behøver at gøre er, at specificere den type af filer, som du ønsker at lede efter og gendanne. Denne proces kan begrænses til enkelte mapper og drev – indbefattet hukommelseskort og CD/DVD-medier.

Dette program kører en hurtig standardscanning og en valgfri ”Deep Scan”, som dækker alle områder i søgen efter gendannelige filer. Programmet er også til rådighed, som en bærbar applikation, der kan bringes til at køre fra et USB-drev. Ingen installering er påkrævet.

Most read

Load more