Guides

Sådan fjernes DRM fra Bibzoom musik

I denne lille guide vil vi vise hvordan du fjerner den DRM-begrænsning, der begrænser brugen af musik downloadet via Bibzoom tjenesten. Til formålet anvender vi programmet Soundtaxi aom er på dansk. Hvis du ikke allerede er bekendt med Bibzoom, så kommer her en kort præsentation.

Bibzoom er et stort online musikprojekt, der er udviklet af de største danske biblioteker i Danmark. Idéen med Bibzoom er, at danskere skal have mulighed for at downloade og “låne” gratis musik på samme måde som vi allerede låner bøger på biblioteket.

Bibzoom tjenesten tilbyder udelukkende download af musiknumre og på nuværende tidspunkt har Bibzoom, efter eget udsagn, 3,5 millioner musiknumre klar til download. Du skal registrere dig som bruger på Bibzoom og anvende dit lånerkort til registreringen – herefter kan du låne og downloade musikken via din browser.

Den musik du downloader via Bibzoom er begrænset med DRM-beskyttelsen og vil derfor forsvinde efter 7 dage. For at undgå at din downloadede musik forsvinder, skal du bruge Soundtaxi til at fjerne DRM-beskyttelsen. Soundtaxi bryder heldigvis aldrig selve DRM-licensen, så Soundtaxi er fuldstændigt lovligt at bruge.

Fjern Bibzoom DRM

– Start med at oprette dig som bruger på Bibzoom og download alt den musik du ønsker dig.

Download SoundTaxi Professional og installér programmet.

– Så snart du starter SoundTaxi Professional første gang vil programmet bede dig vælge de musikfiler du ønsker at fjerne DRM fra og konvertere til MP3.

– Vælg de musikfiler du har downloadet og klik OK. Alternativt kan du klikke på knappen “Select Files” og selv tilføje flere musikfiler til listen.

– Klikker du på “Settings” kan du bestemme hvilket format SoundTaxi Professional skal gemme de nye musikfiler i – f. eks MP3.

– Klik på “Convert” for at starte processen som fjerner DRM fra din Bibzoom musik.

Most read

Load more