Guides

Sådan afspilles WMA filer

I denne guide, vil vi vise hvordan du nemmest afspiller WMA-lydfiler på din computer. WMA er en af de mest populære typer af lydfiler, kun overgået af MP3. Der findes en del programmer, der kan afspille WMA filer i Windows og vi vil gennemgå dem fra standard-programmet Windows Media Player til de mere avancerede programmer som VLC.

Kort om WMA

WMA er en forkortelse for Windows Media Audio. Det er et lydformat udviklet af Microsoft og kernen i Microsofts Windows Media-teknologien. WMA var tænkt som en direkte konkurrent til MP3 lydformatet på markedet for digital musik.

Men indtil videre har MP3 trukket sig sejrrigt ud af kampen og har oversvømmet Internettet med musik i MP3 formatet – WMA er dog et populært format og vinder mere og mere indpas som lydformat.

Windows Media Player

Den letteste måde at afspille Windows Media Player filer er naturligvis at bruge Microsofts egen medieafspiller, Windows Media Player. Windows Media Player er præ-installeret på alle Windows computere. Fordi mange Windows-brugere allerede bruger Windows Media Player som deres media player, kan det nemmest at bruge Windows Media Player til at afspille dine WMA filer.

Men der er mange andre muligheder, hvis du ikke kan lide at bruge Windows Media Player eller foretrækker en media player.

Download Windows Media Player

iTunes

Den næst-mest populære media player til at afspille WMA er Apple’s iTunes. iTunes afspiller WMA filer, men først vil iTunes omkode WMA filerne til sit eget AAC-codec.

Dette er en fiks funktion, hvis du synkroniserer til din iPod med jævne mellemrum – ellers vil din iPod vil læse WMA filer.

Download iTunes

WinAmp

Winamp er en lille og mere kompakt media player, der kan afspille WMA filer og langt de fleste typer af musik-formater.

WinAmp er hurtigt installeret og indeholder rigtigt mange muligheder for at afspille video, audio, online TV & radio kanaler. En meget populær media player som indeholder de vigtigste codecs.

Download WinAmp

Foobar

Foobar er et open-source program, der kan afspille WMA filer og de fleste videofil formater du smider efter det. Foobar har et fremragende udvalg af plugins som giver mange muligheder for at afspille musik, video og DVD film. Foobar er et godt alternativ til de “tunge drenge” af media playere.

Download Foobar

Der findes også andre media playere, der kan hjælpe dig med at afspille din WMA filer. Vi lister dem her og kan varmt anbefale VLC.

Download VLC

Download RealPlayer

Most read

Load more