Guides

Ryd op på din harddisk

Du kan nemt optimere hastigheden på din harddisk (den tid som Windows er om at læse fra harddisken) ved at rydde op og sortere i alt den data som er gemt på drevet. Det er selvfølgelig ikke noget man gør manuelt, men teknikken kaldes at defragmentere en harddisk. I denne lille guide vil vi kort anmelde freeware programmet Auslogics Disk Defrag, der hjælper brugeren med at rydde op på harddisken og defragmentere data.

Jo mere du bruger din computer og jo flere programmer du installere på din, desto mere rodet bliver data-allokeringen (den gemte data) på din harddisk. Det resulterer i, at Windows bruger længere tid på at starte et program eller afvikle en proces. Du kan modvirke denne, ret kedelige udvikling, ved at rydde op på din harddisk ved at defragmentere den.

Når du f. eks benytter et program som Auslogics Disk Defrag til at defragmentere data på harddisken, så sker der rent teknisk det, at alt gemt data bliver ordnet og samlet. På den måde har Windows nemmere ved at finde den pågældende data, når du f. eks ønsker at afvikle et bestemt program. Teknikken er ret simpel, men meget nyttig – især hvis din harddisk sjældent har været defragmenteret.

Sådan bruger du Auslogics Disk Defrag

Det er heldigvis ganske nemt at bruge Auslogics Disk Defrag og efter få minutter er du i gang med at rydde op på harddisken. Programmet er oversat til dansk.

  1. Download Auslogics Disk Defrag. I løbet af installationen bliver du tilbud at installere ASK Toolbar – sig nej-tak, da det er en irriterende toolbar. Hovedvinduet er overskueligt.
  2. Klik nu på knappen “Defragmentér” og vælg vælg “Analysér” og Auslogics Disk Defrag vil nu tjekke hvor rodet din harddisk rent faktisk er.
  3. Alt efetr hvor rodet og fragmenteret data på din harddisk er, så vil Auslogics Disk Defrag anbefale at du rydder op. Klik på “Defragmentér” igen og vælg “Defragmentér” underknappen. Nu vil Auslogics Disk Defrag gøre sit arbejde og du vil snart have en harddisk med sorteret data.

Most read

Load more