Guides

Rip en DVD med freeware

I denne lille guide vil vi vise hvordan du ripper en DVD-film til din harddisk med freeware programmet DVDFab HD Decrypter. En del DVD-film er krypteret med en kopibeskyttelse, der blokerer imod at kopiere filmen til harddisken – men her kan DVDFab HD Decrypter fjerne kopibeskyttelse fra filmen, så du efterfølgende kan brænde din DVD-film til en blank DVD-skive. DVDFab HD Decrypter nok et af de bedste freeware programmer, når man som bruger skal have rippet en film til harddisken og DVDFab HD Decrypter kan også klare Blu-Ray film på samme måde som DVD-film. Her fjerner DVDFab HD Decrypter dog ikke alle former for kopibeskyttelse, men er alligevel et værktøj til Blu-Ray.

 1. Start DVDFab HD Decrypter og du ser nu en oversigt over alle de andre programmer som producenten, DVDFab, råder over. Hvis du ikke vil se det hver gang du starter DVDFab HD Decrypter, så afkryds det lille felt “Do not show again” i bunden af vinduet og klik “Start DVDFab”.
 2. Du vil nu blive præsenteret for hovedvinduet, der indeholder en del funktioner og menuknapper. Her i freeware versionen af DVDFab er kun de to øverste menuknapper “Full Disc og “Main Movie” tilgængelige, men det er også rigeligt til denne guide.
 3. Men start med at indsætte den DVD-film i dit DVD-drev som du ønsker at rippe til harddisken. Du vil sikkert opleve, at Windows oplyser dig om “Automatisk afspilning” – bare luk vinduet ned ved at klikke på krydset i øverste højre side.

 4. DVDFab HD Decrypter popper nu op med et lille vindue og spørger dig om hvilken “region code”, der er på din DVD-film. Sandsynligheden taler for, at din DVD-film er fra Europa og du skal derfor vælge mulighed nummer 2 – “Western Europe, Japan, and South Africa”.Har du f. eks købt din film i USA eller Asien, så skal du vælge den tilsvarende mulighed. Klik OK og DVDFab HD Decrypter analyserer din film – det kan tage op til 30 sekunder.
 5. Du har nu valgt den DVD-film som skal rippes til harddisken og du skal nu vælge hvor meget af den oprindelige DVD-film, der skal medtages. Her har du de to muligheder:Full Disc: som navnet antyder, så kopieres alt indhold fra den originale DVD-film til din harddisk. Både trailer, filmsporte og ekstra materiale.

  Main Movie: her kan du selv angive hvilke dele af filmsporet du ønsker at medtage, samt hvilket lydspor og undertekster du ønsker.

  I denne guide vælger vi “Full Disc”, da vi ønsker hele filmen kopieret til harddisken. Klik derfor på menuknappen “Full Disc” og i dette undervindue skal du afkrydse boksen “Copy DVD-Video (VIDEO_TS folder).

  I toppen skal du udfor feltet “Target” angive hvilken mappen filmen skal gemmes i. Du kan med fordel klikke på mappe-ikonet og vælge en placering og evt. klikke “opret ny mappen i bunden af vinduet”.

  I bunden af undervinduet i DVDFab HD Decrypter kan du vælge hvilket DVD-format som den rippede film skal gemmes i – DVD5 eller DVD9. Det er her et spørgsmål om hvor stor den pågældende DVD-film skal være.

  Ripper du f. eks en DVD5 film (en single-layer DVD-skive), så skal du selvfølgelig vælge DVD5, men ripper du en DVD9 (dual-layer DVD-skive), så kan du både vælge DVD5 (her komprimeres filmen og kvaliteten forringes lidt) eller en DVD9. Skal du brænde din rippede DVD-film til en DVD5 skive, så bliver du nødt til at vælge DVD5, da DVD9 ikke kan være, rent pladsmæssigt, på en DVD5 skive.

 6. Når du er tilfreds med dine indstillinger, så skal du blot klikke på “Start”. DVDFab HD Decrypter begynder at rippe din DVD-film til harddisken og gemme indformationerne i VIDEO_TS og AUDIO_TS mapper.

Most read

Load more