Guides

Hvordan afspiller jeg MPG og MPEG filer?

Denne guide er skrevet mest til nybegynderne, der har problemer med at afspille video film eller video klip på computeren, når video filen er i MPEG/MPEG formatet. Guiden tilbyder en række løsninger, så kan du selv vælge hvilket software du vil anvende. Hvad betyder MPEG?

MPEG er en forkortelse for Moving Picture Experts Group. Hvis du har en video film i .mpg eller .mpeg formatet på din computer, så er den enten en MPEG-1 eller MPEG-2 video. MPEG-! Video bruges på VideoCD (VCD) disk og MPEG-2 bruges på Super VideoCD (SVCD) og DVD disk.

Afspil MPEG-1 og MPEG-2

Det nemmeste løsning er faktisk ligetil; installér en software DVD afspiller. Vi har samlet en del gode multimedia afspillere her på Codecs.dk, og her lister vi de mest populære:

DirectDVD 6

JetAudio Basic

Quintessential Media Player

PowerDVD

VideoLAN Client

Alle de nævnte multimedia afspillere kan hjælpe di med at afspille MPG eller MEPG filer. Men det er selvfølgelig også muligt at afspille MPG/MPEG filer i Windows Media Player, hvis det er din foretrukne multimedia afspiller.

Vi anbefaler at downloade og installere en af følgende video codec:

DScaler MPEG Filters (MPEG-2)

FFDShow MPEG-4 Video Decoder (MPEG-1 og MPEG-2)

GPL MPEG-1/2 DirectShow Decoder Filter (MPEG-1 og MPEG-2)

Stinky’s MPEG-2 Codec (MPEG-2)

Når du har installeret et af ovenforstående video codec, så kan du for det meste bare åbne MPEG-1/MPEG-2 filen i Windows Media Player og så vil indholdet bliver afspillet. I nogle tilfælde skal du ændre lidt i indstillingerne før det virker.

Hvad vi IKKE nødvendigvis anbefaler!

Der er en del fokus på at løse problemer med afspilning af multimedia indhold, ved bare at downloade og installere en codec pakke. Selv her på Codecs.dk har vi en hel sektion med codec pakker. I det fleste tilfælde kan en codec pakke sagtens klare ærterne med at afspille MPEG-1/MPEG-2 og andre populære eller mere obskure formater.

Men tit og ofte er det en kortsigtet løsning på problemet, da en codec pakke, som navnet antyder, indeholder et væld af codecs. Når alle disse codecs bliver installeret på en gang, så får man jo en hel del med som man ikke har brug for eller nogensinde for brug for.

Alt for mange installerede codecs på en computer, kan i værste tilfælde påvirke hastigheden, da der kan opstå konflikter mellem det forskellige software codecs. Det mest almindelige er dog, at codec pakker skaber playback og encoding problemer.

K-Lite Codec Pack

ACE Mega CodecS Pack

AVI Codec Pack Plus

Codec Pack All in 1

Cole2k Media Codec Pack

Most read

Load more