Guides

Hurtigere Windows med freeware

I denne guide vil vi vise hvordan du kan gøre Microsoft Windows lidt hurtigere med freeware programmet CCleaner. CCleaner indeholder adskillige værktøjer, der sørger for at holde din computer i god form og fjerner unødvendige data, filer og deaktiverer processer som gør computere langsom på sigt.

CCleaner er freeware og koster derfor ikke noget at benytte. Sammenlignet med andre freeware softwareløsninger, der lover guld og grønne skove, så lover CCleaner ikke noget programmet ikke kan holde. CCleaner er oversat til dansk og derfor rigtigt nemt at navigere rundt i og bruge.

Her er nogle af væsentligste områder på din computer, hvor CCleaner kan forbedre hastigheden og sørge for stabilitet:

Ryd op i midlertidige filer og gør browseren hurtigere

CCleaner kan både rydde op i midlertidige filer, der fylder op i din browser og gør den langsommere imens du surfer på Internettet. På nuværende tidspunkt kan CCleaner rydde op i følgende browsere: Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari og Google Chrome.

Sådan gør du:

Klik på knappen Renser og klik på Analyser. Nu analyserer CCleaner både Windows, din browser og allerede-installerede programmer for overflødige filer som nedsætter hastigheden. Efter 10-15 sekunder er analysen færdig og du kan se hvilke filer du med fordel kan slette. Klik på Kør Cleaner for at slette dem.

Optimer systemfilerne i Windows for bedre ydeevne

CCleaner kan også analysere registreringsdatabasen i Windows og finde systemfiler som er fejlbefængte og med fordel kan rettes.

Sådan gør du:

Klik på knappen Register og vælg derefter “Skan efter problemer”.

Efter en kort analyse vil CCleaner have identificeret de problemer og fejl som er i registreringsdatabasen. Det kan være alt fra ubrugte filtyper til forældede software. Fælles for alle fejlene er, at de kun gør Windows langsommere indtil de er rettet. Klik på “Udbedre valgte problemer…”

Nu vil CCleaner spørge dig om du ønsker at oprette en sikkerhedskopi af registreringsdatabasen. Vi vil anbefale at du klikker på Ja. Du kan nu oprette en backupkopi på din harddisk, så du altid kan genskabe den nuværende tilstand i Windows.

Efter du har oprettet en sikkerhedskopi, så kan du fortsætte med at rette fejlene – klik på “Udbedre alle valgte problemer”.

Fjern unødvendige opstartsprogrammer og afinstaller software

CCleaner har endnu et par gode værktøjer i ærmet, der kan hjælpe dig med at rydde op i Windows. Du kan f. eks få en oversigt over alle de programmer som starter op sammen med Windows og påvirker boot-hastigheden (den hastighed Windows starter op med). Du kan også få CCleaner til at assistere dig med at afinstallere unødvendigt software.

Sådan gør du:

Du kan blot klikke på knappen Værktøjer og du har nu tre muligheder:

Afinstaller programmer
Opstart
Systemgendannelse


Under Opstart kan du deaktivere de processer eller opstartsprogrammer som du ikke ønsker skal start op med Windows.

Under Afinstaller programmer får du en komplet oversigt over alt software på din computer. Afinstaller det software du ikke har brug for, da det ellers optager unødvendig plads og skaber måske konflikter i Windows.

Most read

Load more