Guides

Fix fejl på din harddisken

Det kan komme som lidt af en ubehagelig overraskelse, når man først gang som bruger oplever en fejl på harddisken. Normalt starter det med at mindre områder på harddisken bliver inficeret med bad sectors og det data, der er lagret i disse områder bliver beskadiget eller helt ødelagt. Er der tale om dokumenter og vigtige filer i disse områder, så kan de være permanent ødelagt – er der tale om et program eller applikation, så vil det højest sandsynligt ikke længere fungere i Windows. Det er ret træls at opleve disse fejl på harddisken, men de er rent faktisk naturlige og forekommer som harddisken bliver slidt.

Andre fejl på harddisken er årsagen overophedning af de små elektroniske dele som er på overfladen og derfor meget udsatte i computerens kabinet. Hvis du oplever fejl eller problemer med din harddisk, så kan du via denne lille guide stifte bekendtskab med programmet HDD Regenerator som kan fixe fejl på alle typer af harddiske.

HDD Regenerator er udviklet til at undersøge harddisken for de mindste fejl og fixe dem inden de bliver alvorlige. En stor fordel ved HDD Regenerator er, at programmet kan genskabe det data som er placeret i de beskadige områder og dermed undgå datatab når disse harddisk-fejl opstår.

Fix fejl med HDD Regenerator

Herfra vil vi beskrive hvordan du anvender HDD Regenerator til at undersøge din harddisk for fejl og fixe de fejl, der er opstået.

Efter du har installeret og åbnet HDD Regenerator for første gang vil du blive præsenteret for en enkel brugerflade. Fra denne brugerflade kan du styre reparationen af din harddisk.

Fix fejl på din harddisk

Det første skridt du bør foretage er at tage en backup af alt vigtigt data på din harddisk. Det er ikke nødvendigt for at afvikle HDD Regenerator, men en god forholdsregel.

Herefter kan du benytte HDD Regenerator til at undersøge din harddisk for fejl.

Klik på Regeneration -> Klik på Start Process under Windows

I det følgende dialogvindue vil du se en oversigt over alle de harddiske, der på nuværende tidspunkt er tilknyttet din computer. I det nederste vindue “Choose Drive to Process:” skal du vælge den harddisk du ønsker at undersøge for fejl.

Fix fejl på din harddisk

Det kan ske, at HDD Regenerator melder en konflikt om at få “eksklusiv” adgang til den valgte harddisk. Luk alle aktive programmer ned og klik på Forsøg igen. Hjælper det stadigvæk ikke, så klik på Annuller.

Selvom HDD Regenerator ikke har eksklusiv adgang til din harddisk, så kan programmet stadigvæk undersøge for fejl.

Der åbnes et kommandoprompt-vindue, hvorfra du kan påbegynde processen. Klik på tallet “1” via dit tastatur og klik på Enter. Det er Prescan af harddisken, hvor HDD Regenerator scanner for fejl uden at rette dem.

Fix fejl på din harddisk

Efter undersøgelsen af din harddisk er fuldført vil HDD Regenerator vise hvor mange områder og fejl der er på harddisken. Klik på tallet “5” for at vende tilbage til den grafiske brugerflade.

Fix fejl på din harddisk

Er der konstateret fejl på din harddisk, så er næste skridt at oprette et “Bootable” medie, som du kan genstarte din computer med og fixe fejlene med. Der er to måder du kan skabe hjælpedisk på:

Bootale USB Flash – hvis du ønsker at skabe en hjælpedisk via et USB-drev

Bootable CD / DVD – hvis du ønsker at skabe en hjælpedisk via en CD eller DVD skive

Når du har oprettet din hjælpedisk skal du lade den sidde i drevet og genstarte Windows. Computeren vil nu starte op med hjælpedisken fra HDD Regenerator og benytte den til at fixe fejlene på din harddisk (hvis computeren starter normalt skal du huske at ændre i din BIOS, så den booter fra det drev du har hjælpedisken placeret i).

Most read

Load more