Guides

DVD Shrink – Backup af dine DVD film

DVD Shrink er på mange måder et hæderligt program til at tage backup med. Det er gratis at downloade og bruge, og så er det relativt nemt at betjene. Vi vil i denne guide vise hvordan DVD Shrink kan bruges til at tage en backup af en DVD film, og så brænde denne backup til en blank DVD.

Software til denne guide:

Klik her for at komme til en download af DVD Shrink

DVD Shrink – At tage backup

Installér og start DVD Shrink. Du befinder dig nu i hovedvinduet og vælg herfra Open Disc. Der popper en lille boks op og spørger dig om destinationen på dit DVD drev – angiv den og tryk OK.

DVD Shrink bruger nogle sekunder på at analysere din DVD film og lister nu alt relevant information i hovedvinduet. Det er selve strukturen på din DVD, og indeholder alle titler og menuer, samt deres størrelse.

Under Compression Settings er der 3 indstillinger:

Video: Her vælger vi Automatic, men du kan vælge Custom og selv angive størrelse.

Audio: Her er lydsporet på DVD filmen – den vælger vi ikke at gøre noget ved, da vi gerne vil bibeholde det oprindelige lydspor.

Subpicture: Er også undertekster, og her kan du vælge hvilke slags undertekster, der skal med fra den oprindelige DVD film.

Når du er tilfreds med dine indstillinger, så er det tid til at klikke på BACKUP! på værktøjslinjen.

Nu kommer der en pop-up boks, der guider dig igennem resten af backup-processen. Vi vil ikke gennemgå alle indstillinger, men kort fortælle hvilke vi valgt for at lave vores backup.

I pop-up boksen er der 5 faneblade, der hver især indeholder indstillinger til backup-processen – vi gennemgår de i prioriteret rækkefølge.

Target Device

Her skal du via en drop-down menu angive hvilken form for backup du ønsker. Du kan vælge imellem

ISO Image File: Her skaber du en ISO imagefil (.iso) af din DVD film, og gemmer den på harddisken. Så kan du senere vælge at brænde den ud på en blank DVD.

ISO Image File and burn with DVD Decrypter: Her skaber du også en ISO imagefil (.iso), men her har du muligheden for straks at brænde ISO imagefilen ud på en blank DVD. Hvis du har DVD Decrypter installeret, så vil DVD Shrink automatisk foreslå at du bruger den til formålet.

Hard Disk Folder: Her kan du tage en direkte backup til din harddisk af IFO og VOB filerne – de vil så blive gemt I “VIDEO_TS” mappen.

Vi vælger ”ISO Image File and burn with DVD Decrypter”, da vi gerne vil have en backup på et fysisk DVD medie.

DVD Region

Her kan du vælge om du vil have en bestemt region tilknyttet din DVD film. Vælg her Region Free, så der ikke er begrænsninger på hvilke regioner / DVD afspillere, der kan afspille filmen.

Quality Settings

Her behøver du ikke at ændre i standard indstillingerne.

Options

Her behøver du ikke at ændre i standard indstillingerne.

Burn Settings

Under Volume Label kan du vælge den titel, der vil være på DVD film, når du loader den via DVD drevet. Tryk OK for at start backup-processen.

Efter backup-processen er færdig, så vil DVD Shrink åbne det program som du har angivet skal være vært for brændingen til den blank DVD.

Herfra er det bare at brænde til dit DVD medie.

Software til denne guide:

Klik her for at komme til en download af DVD Shrink

Most read

Load more