Guides

Afspil XviD filer

I denne lille artikel vil vi vise hvordan du afspiller XviD videofiler – altså filer som er indeholder video kodet med XviD codec. XviD filer har meget sjældent fil-extentionen .xvid, så XviD er ikke et selvstændigt videoformat, men et codec som anvendes til at gemme video indhold. XviD er særdeles populært og bruges ofte i videoformaterne AVI, OGG eller MKV.

Der findes forskellige måder at afspille XviD videoer på. Du kan installere et XviD Codec eller en media-afspiller, der allerede er gearet til at afspille XviD med indbyggede codec.

VLC Media Player

VLC Media Player er nok en af de mest brugte media-afspillere. Programmet er gratis at downloade og bruge – desuden er designet så enkelt og gennemført bruger-venligt, at alle kan få glæde af at se video eller DVD via VLC Media Player. VLC Media Player har indbyggede codec til at afspille XviD videoer. Hvis du kan lide VLC Media Player, så er det den bedste løsning – du behøver ikke at installere supplerende software og VLC Media Player understøtter også formaterne AVI, MKV, OGG, DiVX og næsten alt under solen. Vil du hellere benytte en anden DirectShow media-afspiller som f.eks Windows Media Player, så skal du installere et codec.

Download VLC Media Player

XviD Codec

Du kan også installere et XviD codec, der kan lave og afspille XviD videofiler. Når du har installeret XviD codec, så kan du automatisk afspille XviD videofiler i din favorit media afspiller. XviD Codec afkoder kun videofiler og ikke lydsporet i disse, så du skal i de fleste tilfælde også installere AC3Filter – dermed afspilles lydsporet også korrekt.

Download Koepi’s XviD Codec

Download Nic’s XviD Codec

Download AC3 Filter

FFDSHOW

Denne løsning er faktisk også ret nem. Du behøver blot at downloade og installere FFDSHOW, så kan du afspille dine XviD videoer og du behøver i de fleste tilfælde ikke at bekymre dig om en audio decoder som AC3Filter.

Download FFDSHOW

Most read

Load more