Guides

Afspil MKV videofiler

Har du downloadet eller fået videofiler i MKV videoformatet, men kan ikke afspille dem? Læs løsningen på problemet i denne guide. MKV videofiler er meget populære, når DVD-film bliver rippet og downloadet fra Internettet. Brugere oplever dog ofte, at de mangler den nødvendige codec for at afspille MKV videofilerne – derfor har vi skrevet denne lille guide, der viser hvordan du med to freeware programmer kan afspille MKV filer.

Følgende freeware video afspillere kan afspille MKV:

Download VLC

Download Media Player Classic

Om MKV

MKV filer er videofiler som er lagret i Matroska formatet, der er et såkaldt open source container format. MKV er er udmærket alternativ til AVI og MP4 videoformatet og er på nogle punkter bedre end de to nævnte videoformater.

Når brugere downloader en videofil i MKV formatet vil de fleste forsøge at afspille filen i en video afspiller som de allerede har installeret, f. eks Windows Media Player. Det vil dog ikke virke i de fleste tilfælde for selvom en video player understøtter MKV, så mangler den et codec til at afkode og afspille MKV videofilen.

Derfor er det nødvendigt at installere et codec, der understøtter afkodning af MKV videofiler. Der findes også video afspillere som allerede har mulighed for at afspille MKV uden du behøver at installere supplerende codec.

Først præsenterer vi to freeware afspillere som kan afspille MKV filer og dernæst tre codec-pack som har indbyggede MKV codec, så du kan bruge Windows Media Player eller din egen foretrukne video afspiller.

VLC

VLC er nok den bedste freeware video afspiller, da VLC kan afspille MKV og faktisk alle andre videoformater der findes, f. eks AVI, DivX, XviD, MPEG, MP4 osv. VLC har et brugervenligt og helt enkelt design, der falder i mange brugeres smag. Fordelen ved VLC er, at du ikke behøver at installere ekstra codec for at afspille videoformater – Codecs.dk kan varmt anbefale VLC som din foretrukne video afspiller.

Brug VLC til at afspille MKV

Download VLC. Installer VLC i Windows.

Åbn VLC og klik på File og klik på Open File.

Klik på Browse og find den MKV fil på din harddisk som du ønsker at afspille og klik OK.

Media Player Classic

Brugere som ofte downloader film fra Internettet er glade for Media Player Classic som video afspiller. Media Player Classic understøtter mange forskellige videoformater og du skal bare dobbelt-klikke på en videofil, så sørger Media Player Classic for at afspille den. Det eneste du behøver er at installere et MKV codec i Media Player Classic for at du kan afspille en MKV video.

Afspil MKV med Media Player Classic

Download Media Player Classic. Installer programmet i Windows.

Åbn Media Player Classic og klik på View -> Options.

Vælg Internal Filters til venstre og fjern krydset fra Matroska under Source Filters.

Download Matroska Pack. Installer programmer og du kan nu afspille MKV videofiler.

Afspil MKV med en codec-pack

Der findes en del codec-pack som bliver udviklet til brugere ikke vil bruge tid på at installere specifikke codec i Windows. Der er fordele og ulemper ved at benytte en codec-pack – kritikere siger, at du får en masse unødvendige codec installeret og det kan gøre ens system langsommere.

Fortalerne siger modsat, at når du først har installeret en codec-pack, så behøver du ikke bekymre dig længere over manglende codec. Bedøm selv – vi har listet tre codec-pack her som kan afspille MKV filer:

K-Lite Codec Pack

Vista Codec Pack

Windows 7 Codec Pack

Most read

Load more