Downloads

RAMDisk

RAMDisk kan skabe en virtuel harddisk i computerens hukommelse i Microsoft Windows med det formål at afvikle opgaver og processer en del hurtigere via den virtuelle hukommelse end på traditionel facon.Fordelen ved at anvende RAMDisk til at skabe en virtuel harddisk er, at normalt afvikles ressourcekrævende handlinger i Windows via harddisken – men eftersom harddiskens læse/skrive hastighed er langsommere end hukommelsen så opstår her en flaskehals.

Rent teknisk, så skaber RAMDisk en virtuel harddisk i din computers hukommelse – for at skabe denne harddisk, så bliver du nødt til at dedikere en del af hukommelsen til RAMDisk. Men læse/skrive hastigheden for denne virtuelle harddisk i hukommelsen er langt højere end en almindelige harddisks.

Den største forbedringer i forhold til hastighed og ydeevne kan opnås ved at “flytte” programmer som Word, Excel, Firefox, computerspil osv. fra din almindelige harddisk og over i den virtuelle harddisk.

Vær opmærksom på, at RAMDisk er en såkaldt volatil enhed og det betyder, at den virtuelle harddisk mister den lagrede data så snart computeren slukkes eller mister strømmen. Så vær opmærksom på, at du skal gemme din data på din traditionelle harddisk for at undgå datatab.

Most read

Load more