Ordbog

Bredbånd

Bredbånd er et begreb, der ofte bruges til at betegne netforbindelser og opkoblinger til Internettet som har en stor kapacitet og hastighed på henholdsvis upload og download af data. Lidt forenklet kan man sige, at desto mere bredbånd en computer har til rådighed jo mere data kan der transporteres frem og tilbage ad forbindelsen.

Som privat forbruger så ved du sikkert at stort set alle udbydere af Internet i Danmark benytter betegnelsen bredbånd ved annoncering af deres produkter. Det er en forenkling af begrebet bredbånd, da bredbånd i disse sammenhænge blot betegner en specifik hastighed ved transport af data – f. eks 10 Mbit bredbånd angiver blot den hastighed som udbydere lover forbrugeren af den pågældende Internetløsning.

Det engelske begreb “Broadband” eller “Broadband Internet Acces” betegner en høj hastighed af data transport via Internettet – dette skal ses i modsætning til ældre løsning som f. eks 56K modem, der var nødt til at etablere en telefonforbindelse for at oprette adgang til Internettet.

I sin natur er bredbånd derfor løsning, hvor brugeren ikke behøver at oprette forbindelse til Internettet via opkald fra modem eller lignende. Der er derfor heller ikke tale om afregning af opkaldsafgift, minuttakst osv. som var kendt fra modem løsningerne.

Den teknologiske udvikling har gjort det muligt for private forbrugere at erhverve Internetforbindelse med ekstremt høje hastigheder f. eks 100 Mbit – disse forbindelser går under navnet bredbånd. Bredbånd forbindelser gør det muligt at streame film, musik, billeder og transportere data via Internettet med høj hastighed.

Most read

Load more