Ordbog

ActiveX

ActiveX er en software teknologi, der agerer som tilfølelseskomponenter i andre, større, software programmer. ActiveX benyttes især på Internettet og for at få den fulde oplevelse af en hjemmeside kan det være nødvendigt at hente og installere de påkrævede ActiveX komponenter.

ActiveX skal anskues som den komponent i et software program eller software service, der kan anvendes til at forbedre brugeroplevelsen. F. eks kan du opleve af din browser, Internet Explorer, vil bede dig om at installere en ActiveX komponent for at browseren kan vise hjemmesiden 100% som den er udviklet.

Det kan være at ActiveX komponenten er påkrævet for afspille en video på hjemmesiden korrekt eller indlæse en specifik billedfil. Som udgangspunkt vil din browser selv hente de ActiveX komponenter, der er nødvendige. Men i en del tilfælde vil især Internet Explorer bede om din tilladelse først – vær opmærksom på, at nogle ActiveX komponenter kan indeholde virus eller malware som kan kompromittere din computers sikkerhed.

Most read

Load more