Nyheder

Teknisk SEO – Disse punkter skal du starte med

Vil du gerne i gang med at optimere din hjemmeside for at få bedre søgeresultater i Google? Så skal du kigge på SEO herunder teknisk SEO. At have styr på teknisk SEO er et af de vigtigste aspekter for at din hjemmeside får de gode placeringer i Google. I denne artikel får du vores gode råd til, hvad du skal starte med at optimere på din hjemmeside.

Start med at mobiloptimere

Det allerførste og et af de vigtigste punkter i dag er at din hjemmeside er mobiloptimeret. Flere og flere søgninger foretages fra mobile enheder, og derfor er det en afgørende faktor at du har mobiloptimeret din hjemmeside.

Førhen var det nok, hvis din hjemmeside var ”mobilvenlig”, men siden Google satte fokus på udrulningen af Google Mobile First, er det ikke nok at din hjemmeside er mobilvenlig, den skal i stedet være mobiloptimeret.

Google Mobile First betyder at Google nu vil indeksere flere hjemmesider ud fra mobilversionen af hjemmeside, hvor det førhen kun blev gjort via desktopversionen.

Det betyder at du skal fokusere på at din hjemmeside giver en god brugeroplevelse på mobile enheder. En mobiloptimeret hjemmeside har et design der er levet med fokus på de mobile enheder, mens en mobilvenlig hjemmeside blot kan vises på mobile enheder og dermed ikke er optimeret på samme måde.

Det er vigtigt at din hjemmeside er god på mobile enheder uanset hvilken type virksomhed det har. Især med brancher der har meget konkurrence er det vigtigt at fokusere på at din hjemmeside er mobiloptimeret, så du ikke bliver valgt fra, fordi din hjemmeside har et dårligt design.

Det gælder fx hvis du har et rekrutteringsfirma i København, hvor der er meget konkurrence og derfor er det vigtigt at du holder dig opdateret.

 

Hav styr på hastigheden

Et andet vigtigt punkt, som har spillet en rolle længe, er hastigheden på din hjemmeside. Hvis din hjemmeside er langsom vil Google ikke give dig de bedste placeringer og derfor er det et andet vigtigt punkt, som du som minimum skal have styr på, når det handler om de tekniske aspekter af SEO.

En langsom hjemmeside giver en dårlig brugeroplevelse. Du kender sikkert selv at du ikke gider vente på en hjemmeside der er længe om at indlæse, så det gider brugerne af din hjemmeside heller ikke.

 

Sæt sitemaps op

En tredje ting, som du bør have styr på, er at sætte et sitemap op. Et sitemap hjælper både brugerne af din hjemmeside til at finde rundt, men ikke mindst hjælper det også Google med at finde alle siderne der hører til dit domæne.

Der er hovedsageligt to sitemaps, som du bør sætte op på din hjemmeside:

  • Html sitemap
  • Xml sitemap

Et Xml sitemap hjælper Google med at finde alle URL’er på din hjemmeside og er derfor vigtigt, hvis du gerne vil sikre at alle dine URL’er bliver indekseret – og det vil du gerne.

Hvis du fx har en webshop som Georg Jensen Damask med mange forskellige produkter er det vigtigt at du hjælper Google med at finde alle dine URL’er så alle dine produkter kommer frem i Google.

Et Html sitemap er mere til brugerne af din hjemmeside. Det kan hjælpe brugerne af din hjemmeside med at finde en bestemt side som de leder efter og kan derfor gøre det nemmere at finde rundt på din hjemmeside.

 

Hold øje med døde links

Det sidste punkt som du skal have et øje på, når du kaster dig ud i arbejdet med teknisk SEO er døde links.

Døde links er links der fører hen til din hjemmeside, men som ikke returnerer, hvilket vil sige at linket ikke svarer ordentligt på forespørgslen.

Et dødt link fører oftest til en ”404 side”, hvor der oftest vil stå «page not found». Døde links giver en dårlig oplevelse af din hjemmeside, og du skal derfor sørge for at der ikke kommer for mange døde links til din hjemmeside.

Hvis du opdaterer et død link, er det vigtigt at du enten får ændret linket til en side der returnere eller sætter siden til at redirecte til en anden URL på din hjemmeside, så du dermed sikrer at der ikke er nogle der ender på en 404 side.

Hvis du fx har en blog som quinde.dk, er det vigtigt at de sider der bliver linket til virker, så der kan komme nye personer til din blog via andre hjemmesider der linker til dig.

Most read

Load more