Nyheder

Sådan opnår du størst mulig cybersikkerhed

De færreste danskere skænker faktisk cybersikkerhed en tanke i hverdagen. Den gamle snak om virus-ramte computere virker som forstummet. Måske fordi vi i Danmark efterhånden har rykket al vores online færden over på de mere mobile enheder som tablets og smartphones. Og en smartphone kan jo ikke hackes, tænker vi… men det kan den. Hvor end der er online aktivitet, er der også mindre hæderlige personer på spil, som gerne vil udnytte det. Hackere og andre cyberkriminelle lever i bedste velgående og du gør derfor klogt i at tage cybersikkerheden seriøst. Men der er heldigvis råd for det.

 

Friske meldinger om hackerangreb hver dag

Det er ikke bare i det store udland, men også herhjemme at der meldes om daglige hackerangreb og anden cyberkriminel adfærd online. Og det er i den forbindelse ikke kun store eller mindre virksomheder, der bliver ramt. Ganske almindelige borgere i Danmark er dagligt udsat for større eller mindre angreb, der enten lykkedes eller forsøges eksekveret. Senest har der i forbindelse med hele Covid-19 situationen svirret diverse svindelsider, som forsøger at lokke godtroende danskere i fælden.

En VPN forbindelse kan øge trygheden online

En af de mest håndgribelige og enkle foranstaltninger man kan tage sig er at benytte en VPN forbindelse. Men hvad er en VPN , tænker du sikkert. En VPN forbindelse giver dig ekstra sikkerhed online, da den krypterer al dit indhold til og fra din enhed. Dermed kan ingen udefrakommende læse eller stjæle dine personfølsomme oplysninger.

 

Værn dig med sund skepsis

Udover tekniske sikkerhedsforanstaltninger, som kan beskytte en for de grimmeste online oplevelser med cyberkriminelle, så er der også almindelig sund fornuft. At færdes online kan på mange måder godt sammenlignes med at færdes i det virkelige liv. Man passer især på sine personlige oplysninger, man går ikke rundt og vifter med sine personlige koder og man er varsom med at dele ud af følsomme oplysninger med ukendte personer. Online bør samme regler gælder, og måske endda i højere grad. Så når nogen pludselig skriver at du har vundet 50.000 kroner i et lotteri, du aldrig har deltaget i, eller når din Bank anmoder om overførsel af penge, så skal alarmklokkerne ringe. Især når disse mails og lignende indeholder direkte opfordringer til at du skal oplyse adgangskoder eller overføre penge.

 

Find det rette udstyr til kampen mod cyberkriminalitet

Når man nu endelig har fået vakt opmærksomheden omkring de potentielle trusler som lurer online, så bør man i den forbindelse også sørge for at udstyre sig med det bedste gear for at komme hackere og andre cyberkriminelle til livs. Der er mange om buddet i forbindelse med cybersikkerhed og det er i den forbindelse vigtigt eksempelvis at sammenligne VPN-udbyderne før man vælger sig en VPN-løsning. Det er i lige så høj grad vigtigt at få tjekket op på de forskellige anti-virus programmer og lignende som også tilbydes i et væk på nettet. Det bedste udstyr giver naturligvis den bedste sikkerhed.

Most read

Load more