Nyheder

Sådan skaber du den perfekte filmaften

Filmaften er den perfekte måde at hygge med vennerne, uanset tid, sted og genre. Det kan gøres helt enkelt: vælg din yndlingsfilm og køb nogle snacks – popcorn og slik er obligatorisk til en vellykket filmaften. Du kan også springe rammerne ved at udfordre dig selv en smule, og lave din hybel om til en førsteklasses hjemmebiograf. Det er slet ikke så besværligt som det lyder, og når du først har poppet popcornene og fundet Die Hard frem fra gemmerne, så er du jo allerede halvvejs i mål.

 

Styr på Teknikken

Når du har valgt filmen, uanset om den skal streame´s, sættes i computeren eller VHS afspilleren, så er det vigtig at tjekke om teknikken virker, inden hele banden sidder klar i sofaen. Hvis du vælger at afspille via din computer, skal du være sikker på at den bliver vist ordenligt på skærmen og at lyden stadig er i bedst mulige kvalitet. Hvis du har problemer efter at have tjekket alle stik og tilslutninger, så kan det være der et codec der driller dig. Du har brug for codecs, blandt andet til at afspille film på f.eks. computeren. Et codec er et edb-program der koder og dekoder filmens format. Hvis du ikke kan afspille din yndlingsfilm, så er der stor chance for, at det er codecs den er gal med. Du kan prøve at hente et hjælpeprogram som f.eks. MediaInfo, der kan bestemme hvad film-codecs skal afspille, kode og dekode.

 

Skab den gode stemning

Hvis du lige er flyttet ind, og har besluttet at invitere hele studiegruppen over til en hyggelig indflytter-filmaften, så er det vigtigt at have hyblen klar inden dine ”biograf” gæster ankommer. Det er måske endda en god måde at komme i gang på. Vi kender nok alle sammen det der med, at den sidste flyttekasse godt kan vente til i næste uge, men når man nu skal have gæster, så skal tingenen også være i orden. Så kan du også få malet lejligheden, nu hvor du er i gang. En nymalet væg i lækre farver gør underværker i ens hjemmebiograf. Hvis du stadig ikke har valgt den helt rigtige farvekombination, kan du f.eks. se på hjemmesiden Malgodt og få inspiration til at gøre dit sted ekstra lækkert. En potteplante eller to vil også gøre underværker for stemningen. Hvis du holder Jurrasic Park marathon eller en klassisk Indiana Jones aften, så ville et par høje gulvplanter være med til at skabe den rette stemning – du kan lige så godt gå all in på pynten, nu hvor du har valgt filmen. Hvis du er en af dem der ikke har én yndlingsfilm, men derimod har 100, så kan det være du slet ikke har valgt endnu. Du kan spørge dine kommende ”bio” gæster om du har ønsker til filmen, eller du kan finde en af de utallige ”disse-film-skal-du-se-inden-du-dør”-lister på nettet for at få inspiration.

 

Gå all in

Det er din filmaften og du kan gøre lige som det passer dig. Skal det være en klassiker med popcorn til, en B-film og bland selv slik eller en af de gode gamle juleklassikere med pebernøder og gløgg – det er helt op til dig. Måske er du mest til dumme jokes og plat humor eller et drama med store følelser og personlig udvikling.

Hvis du er en af de helt store dedikere filmentusiaster (hvilket du jo helst sikkert er), så bør du overveje at lave din egen plakat, specielt designet til din filmaften. Det lyder måske af meget, men forestil dig lige hvor imponeret gutterne bliver når de ser en plakat på døren, med dig der er hovedrollen i Rush Hour 2. Du kan også lave en brochure eller flyer over din filmaften, som invitation til dine kammerater. Uanset hvad du beslutter dig for, så er alle former for tryksager en god måde at lave lidt sjov reklame på. Når lejligheden er pyntet, filmen valgt og snacksne købt, så er du klar til at trykke play. God fornøjelse med filmen.

Most read

Load more