Nyheder

Hvordan sætter man en VPN op på en router?

Har du brug for at sætte en VPN op på din router? Så skal du vide, at det foregår på en anden måde sammenlignet med opsætning af VPN på f.eks. computer, mobil eller tablet. Har du allerede prøvet at installere en VPN på en eller flere af disse enheder, ved du, at det blot kræver, at du henter en VPN-klient ned fra nettet, vælger din foretrukne server, og så er du i gang.

Helt så enkelt er det ikke, når det kommer til opsætning af VPN på din router. Vi har derfor lavet denne guide, der viser dig, hvordan du sætter en VPN op på routeren. Inden vi tager hul på selve guiden, skal vi dog lige se på årsager til, at man vil vælge at sætte VPN op på routeren fremfor de enkelte enheder.

Fordele ved VPN på routeren

Fordelene er faktisk ligetil. Når du installerer VPN på din router, vil alle enheder, der får internetadgang via routeren, automatisk være opkoblet til VPN’en. Er i f.eks. 10 personer, der deles om den samme router, og som alle har behov for at være opkoblet på VPN, undgår i således at skulle installere VPN på hver enhed. Ved at installere den på router-niveau sikrer i, at alle er koblet op på VPN, og vel at mærke også den samme VPN. I slipper derfor også for, at brugerne kobler op på forskellige VPN’er.

Opsætning af VPN på router – sådan gør du

Først og fremmest skal du sikre dig, at du har en router, der kan sættes op til VPN, og en VPN, der kan sættes op på routeren. Nu tænker du måske, at en VPN, der skal sættes op til router, er dyrere, men der findes faktisk gratis alternativer. Du kan evt. tjekke bedste gratis VPN, så du både får en gratis og god løsning.

Når der er styr på VPN og router, skal du starte med at logge ind på din router. Det sker typisk ved at taste routerens IP-adresse ind i browseren. IP-adressen fremgår normalt af et klistermærke på bagsiden af routeren.

Når du er logget på routeren, skal denne konfigureres, så den er klar til VPN. Konfigurationen afhænger af hvilken router, du er i besiddelse af, og der kan være afvigelser mellem forskellige mærker af routere. Vi anbefaler derfor, at du enten kigger i brugermanualen, eller alternativt søger på din routermodel + VPN-opsætning på nettet. Ofte vil du kunne finde mange guides til den del på Youtube, hvor du bliver guidet igennem konfigureringen fra start til slut.

Er VPN sat korrekt op?

Når din router er færdigkonfigureret, er det altid en god idé at tjekke, at konfigureringen er forløbet korrekt, og at enhederne nu logger korrekt på din nye VPN-opsætning. Vi anbefaler, at du tester fra nogle forskellige enheder, så du er sikker på, at VPN’en fungerer, som den skal.

Når det er på plads, kan du passende læne dig tilbage og logge på nettet velvidende, at din VPN-router nu sørger for, at alle enheder automatisk er sat op på samme VPN.

Most read

Load more