Nyheder

Sådan laver du en ungdomsklub til film- og computerentusiasterne

Du har måske selv som ung gået og drømt om den helt perfekte ungdomsklub, hvor du både kunne møde nye mennesker, pleje din interesse for film- og tv-serier, og styrke dine evner inden for computer. Det kan også være, at du selv er ung og lige nu går med forhåbninger om, at få lige netop sådan en ungdomsklub. Men hvordan laver man lige sådan en ungdomsklub? Vi vil herunder komme med en guide til, hvordan du kan begynde en ungdomsklub og hvilke overvejelser, du bør have med.

  1. Formålet med ungdomsklubben. Vi ved allerede nu, at fokus er på film, tv-serier og computer, men hvad vil du udrette med det? Skal det udelukkende være for underholdningens skyld, hvor man kan se film og tv-serier og spille computerspil? Eller skal det være lærerigt, hvor man snakker om film og tv-serier med bestemte emner og budskaber, og lærer hinanden, hvordan man spiller nogle bestemte computerspil eller hvordan man bruger nogle bestemte programmer på computeren? Eller kunne man kombinere underholdningen og læringen i en ungdomsklub? Uanset om det er for underholdningens skyld eller for læringens skyld, kan det være et samlingspunkt for de unge, hvor de er med i et fællesskab, hvilket kan være hovedformålet med en ungdomsklub.
  2. Hvor skal ungdomsklubben ligge? Det kan være svært at finde et lokale til en ungdomsklub, men ofte kan det være i samarbejde med en skole, hvor man låner et lokale på skolen. Man kan også leje et kontor hos kontorhotel.eu/, hvor ungdomsklubben kan være. Et kontor behøver ikke at skabe en formel stemning, hvis man bare indretter det til en ungdomsklub med de nødvendige computere, film, tv, hyggelige og behagelige stole, lidt planter og plakater, der relaterer til film eller tv-serier og giver den rigtige ungdomsstemning. Derudover skal der gerne være lidt lækre forplejninger som kaffe, varm kakao, toast, popcorn og chips.
  3. Regler for ungdomsklubben. Der bør altid være nogle få regler for børn og unge, der samles et sted, hvis der skulle opstå situationer eller andet. Det kan f.eks. være regler for, hvor lang tid man må sidde ved computerne og spille et bestemt spil eller regler for oprydning og rengøring efter sig selv. Man bør dog også huske på, at en ungdomsklub skal være til, for at de unge har et pusterum fra hverdagen med regler, pligter og lektier.

Most read

Load more