Nyheder

Ryd op på din harddisk

Du kan optimere hastigheden på din harddisk (den tid som Windows er op at læse fra harddisken) ved at rydde op og sortere i alt den data som er gemt på drevet. Det er selvfølgelig ikke noget man gør manuelt, men teknikken kaldes at defragmentere en harddisk. I denne lille guide vil vi kort anmelde freeware programmet Auslogics Disk Defrag, der hjælper brugeren med at rydde op på harddisken.

Jo mere du bruger din computer og jo flere programmer du installerer på din computer desto mere rodet bliver data-allokeringen (den gemte data) på din harddisk. Det resulterer i, at Windows bruger længere tid på at starte et program eller afvikle en proces. Du kan modvirke denne, ret kedelige udvikling ved at rydde op på din harddisk ved at defragmentere den.

Når du f. eks benytter et program som Auslogics Disk Defrag til at defragmentere data på harddisken, så sker der rent teknisk det, at alt gemt data bliver ordnet og samlet. På den måde har Windows nemmere ved at finde den pågælende data, når du f. eks ønsker at afvikle et bestemt program. Teknikken er ret simpel, men meget nyttig – især hvis din harddisk sjældent har været defragmenteret.

Sådan bruger du Auslogics Disk Defrag

Download Auslogics Disk Defrag. Installér programmet i Windows via anvisningerne. Du vil opdage, at Auslogics Disk Defrag er oversat til dansk og meget brugervenligt.

Opstart Auslogics Disk Defrag og du vil få overblik de harddiske som er tilknyttet din computer – i vores test er der to stationære harddiske og en flytbar harddisk. Du kan se størrelsen og den ledige plads på harddiskene, samt hvilket filsystem der benyttes.

Start med at afkrydse de harddiske du ønsker at defragmentere. I menulinjen skal du så klikke på på Handling -> Analysér Valgte.

Nu bliver de valgte harddiske analyseret og Auslogics Disk Defrag beregner hvor fragmenteret (rodet) harddiskene er.

Når analysen er færdig kan du se, at kolonnen Fragmenteret angiver hvor fragmenteret drevet er og angiver samtidigt hvor meget du får ud af at køre Auslogics Disk Defrag. Klik på knappen Defragmentér -> via drop-down menuen vælger du Defragmentér og Optimér.

Nu sørger Auslogics Disk Defrag får at rydde op på din harddisk. Data bliver sorteret i let-tilængelige områder, hvorfra Windows hurtigere kan læse dem efter behov. Auslogics Disk Defrag er en fornuftig og gratis metode til oprydning på din harddisk.

Most read

Load more