Nyheder

Kom godt i gang med din egen hjemmeside

World Wide Web blev langsomt en del af danskernes liv op igennem 90’erne, og siden dets start er der nu propfyldt med utallige hjemmesider med indhold og anvendelsesmuligheder, der peger i alle retninger. Antallet af hjemmesider er da heller ikke faldet. En af grundene hertil er, at hvis man vil nå ud til folk med noget, så er en af de bedste måder at gøre det på gennem internettet. Hvis du ønsker at være en del af det store World Wide Web ved at starte en webshop, en blog, et portofolie eller lignende, så er der nogle enkle ting, der er gode at vide og have styr på inden start.

Hent inspiration hos andre

Inden du bevæger dig ud i at få din hjemmeside frem på internettet, er det vigtigt, at du har gjort dig klart, hvad din hjemmeside egentlig skal indeholde, og hvad ideen med den er. Det bedste er selvfølgelig, hvis du kan finde på noget, som ikke er set før, enten i form af indhold eller opbygning. Hvis det er en webshop, du har i tankerne, så kan du også vælge at bevæge dig ind på et af de markeder, hvor der er stor efterspørgsel. Billigt børnetøj er f.eks. et af disse markeder, eftersom det generelt er dyrt at have børn, og derfor ønsker mange forældre at finde steder, hvor de kan spare.

Når du har klargjort formålet med din hjemmeside, så er næste skridt at finde ud af, hvordan hjemmesiden skal fungere og opbygges. For at finde ud af dette er det en god ide at hente inspiration fra andre hjemmesider, som kører med et princip eller en præmis, der minder om det, du har under proces. Hvis du gerne vil åbne op for en webshop, hvor tingene kan købes billigt, så er det med at finde hjemmeside, hvis præmis går ud på det samme. Hvis vi kører videre med eksemplet med billigt børnetøj, så find billigt børnetøj her, og se hvordan de har fået deres ide til at fungere.

Vælg domænenavn og webhotel

Når ideen bag hjemmesiden er på plads, så er næste skridt at finde et domænenavn, og et webhotel der kan hoste din hjemmeside. Det er en god ide at købe domæne og webhotel sammen, da der ellers skal nogle avancerede indstillinger til for at få det til at hænge sammen. Desuden er det også lettere, at det kommer på en samlet faktura, så det bliver betalt samtidig.

Der findes mange forskellige webhoteller i alverdens prisklasser. Derfor skal du altså finde et, der passer til de krav, du har for din hjemmeside, og det budget du har til rådighed. De bedste webhoteller er dem, der sørger for, at din hjemmeside loader hurtigt og er oppe mest muligt. De hjemmesider, der er funktionsdygtige på den måde, vil også blive rangeret højere på Google, så hvis du vil have din hjemmeside til at blive set, er det vigtigt at vælge et godt webhotel.

Brug WordPress til opbygningen

Hvis man er seriøs omkring sin hjemmeside, er det vigtigt, man sørger for, at den har en god opbygning og et godt design. En af de mere populære og veldokumenterede programmer til opbygning af hjemmesider er WordPress. Programmet giver dig muligheden for at skabe lige præcis den hjemmeside, du ønsker med tonsvis af tekniske features og designskabeloner. Kulturfabrikken.dk er et godt eksempel på, hvordan din hjemmeside med WordPress kan se ud fra start, men der er mange flere muligheder og skabeloner – så du kan lave en hjemmeside, der passer til den stil og det formål, den tjener.

Most read

Load more