Nyheder

Hvordan får man bedre lyd med Codecs og Philips-udstyr?

Kan dine videoer og film ikke afspilles på dit Philips-udstyr? Du har måske brug for de rigtige codecs til at kunne afspille netop de filer, som du har. Vi har de tre vigtige skridt til at hente det rigtige codec til dit Philips-produkt.

Et Codec er en teknisk term for encoder/decoder, som har til formål at komprimere dine lyd og videofiler. Alle lyd og videofiler er bestemt ud fra et codec, når de skal gemmes. Det kunne for eksempel være filer, der skal streames live. På denne måde komprimeres både lyden og videoen, så du sparer utroligt meget diskplads.

Der er kommet flere codecs med tiden, eftersom der også er kommet flere forskellige afspilningsmetoder og forskellige hardware til at optage video på. Der er samtidig også flere forskellige streamingtjenester og hjemmesider, der skal komprimere deres video og lyd, så det passer til deres platform.

Codecs er blevet endnu mere relevant, når man nu har fundet ud af, hvor værdifuldt videoer er blevet for websites, der skal performe på hastighed og være brugervenlige.

Har du et codec, der kan komprimere video såsom det normale filformat MPEG-4 eller det lidt mere nørdede filformat MKV, så er du godt på vej til at gøre dig selv forståelig i en meget kringlet og svær verden, der er ret indforstået til at begynde med.

Læg mærke til, hvilket format dine videoer har, efter du har overført dem til computeren fra dit Philips-udstyr, og se, hvordan det passer i forhold til det gængse codec på markedet. Du skal helst kigge på endelsen af filnavnet. Derudfra kan du finde ud af, hvilket codec du har med at gøre.

Det er særlig vigtigt at have det rigtige codec til dit Philips-udstyr, fordi ellers er der nogle features, som ikke kan lade sig gøre. Der er to fordele med codecs:

– Nem opbevaring af dine filer på computeren

– Det er let at overføre filerne til devices på netværket.

Du kan tjekke, om dine videofiler er tilgængelige ved at bruge Philips Media Converter på din PC. Hvis du ikke kan afspille dine filer, skal du have installeret en codec pack. Det er en fil med mange forskellige codecs. Den finder du bedst ved at søge på internettet.

Vi foreslår denne metode:

– Gå ind på download.com/windows.

– Søg efter directshow codec pack.

– Download og installer en af de tilhørende codec packs fra de mange resultater på siden.

Hvis den første codec pack ikke virker, skal du prøve dig frem. Det er ikke alle tredjepartsprogrammer, der i udgangspunktet virker sammen med Philips-udstyr.

Hvis du gerne vil sætte dig mere ind i codecs og alle de forskellige codecs, der er på området, samt hvordan de spiller sammen med lydsporene på dit device, kan du udforske det her på siden.

Most read

Load more