Nyheder

Guide: Tjen penge på dine rejsebilleder

Hvis du er som de fleste, elsker du at tage billeder, mens du er ude at rejse.

Billederne kan du bruge til at genopleve din tur bagefter, lave fotobøger og vise dem frem til venner og familie. Men hvad nu, hvis du også kunne tjene penge på dem?

Hvis du har talent som fotograf og kan lære dig selv grundlæggende billedbehandling, kan det faktisk lade sig gøre.

Hemmeligheden er at sælge dine billeder som stockphotos til sider som iStockPhoto, Shutterstock, Fotolia og mange flere. Hvis dine billeder her bliver godkendt, kan de købes af andre virksomheder og bruges i fx foldere og marketingmateriale – og du bliver betalt for at have taget billedet.

De penge kan du bruge til at spæde lidt til flybilletter og hotel til næste rejse – eller du kan forsøge at gøre det til en faktisk levevej med salg af dine digitale produkter i form af smukke billeder.

Her er en guide til, hvordan du faktisk kommer i gang:

Photoshop og let redigering

Når først du har taget dine billeder skal de billedbehandles. De skal skæres til så kun det flotte motiv er med, ligesom du skal have tilpasset lyset.

Den grundlæggende billedredigering kan du lære direkte på YouTube, ligesom billedportalerne gerne vil hjælpe dig på vej.

Når du har lært hvordan du gør, er det også noget, du kan outsource til dygtige personer i Østen – men det er sjovest, hvis du tjener penge i forvejen, så det ikke samlet bliver til en udgift for dig.

Software:

  • Photoshop

FTP og upload

Når dine billeder er klar til at blive uploadet, overfører du dem til de forskellige fotosider ved hjælp af FTP – File Transfer Protocol. Det er nem og direkte overførsel fra din computer til fotosidens server.

Dette kan du nemt gøre via Transmission, hvis du sidder på en Mac – eller FileZilla, der fungerer både til Mac, Windows og Linux.

Software:

  • FileZilla
  • Transmission for Mac

Overvej 4K-video

Allerede nu er der intens konkurrence blandt dygtige fotografer, der alle tager flotte billeder af hoteller, strande, byer og meget andet og uploader dem til fotosiderne.

Men du har mulighed for at komme på forkant med udviklingen ved at optage 4K-video og uploade dette.

Video bliver brugt mere og mere – og behovet for stock-video bare stiger og stiger. Du kan blive den person, der uploader denne højopløsnings-video.

Et 4K-videokamera kan du købe i dag fra 5-6.000 kroner – og du behøver ikke at tænke over lyd, da du som regel uploader dit materiale uden lyd.

Det er lidt sværere end at tage gode billeder med et kamera, da et videokamera fylder mere og du

Måske du i fremtiden kan rejse og faktisk tjene penge på det?

God fornøjelse.

Most read

Load more