Nyheder

Do’s and don’ts på første date

Hvis du, ligesom rigtig mange andre danskere, har forsøgt dig med online dating, og er forvirret over hvad man må og ikke må på første date, så læs med her. Er du endnu ikke kommet i gang med online dating, så tjek https://datingpilot.dk/ ud og undersøg hvilket datingsite, der vil passe dig til. Husk også at sørg for at vær dækket ind med data. Du kan finde mobilabonnementspriser og sammenligne disse her: https://mobilabonnementpriser.dk/

Tilbage til råd til første date: En række mænd er blevet spurgt om, hvad de synes fungerer på første date. Der er altså ting, man bare ikke bør tale om første gang man møder en person, selvom det kan være fristende at spørge ind til en hel masse emner.

Hvad virker, og hvad virker ikke? 

Flere mænd pointerer at det ikke virker hvis en kvinde virker desperat. Her menes snak om børn og familie. Det er fint, at det skal afklares, men det behøver ikke at være på første møde, at man tager den snak.

En date er ikke en salgstale. Rigtig mange kvinder forsøger at ”oversælge” sig selv. Det kan for eksempel være at fremhæve alle ens positive sider, så det virker unaturligt. Selvfølgelig hjælper det heller ingenting at være over-selvkritisk, men en naturlig balance og oprigtighed bør gøre det.

Mænd kan, ligesom kvinder, godt lide komplimenter. Men helst ikke for mange eller for personlige når det er første date. En kommentar til hans outfit eller lignende kan være en god icebreaker. På den måde antager du ikke noget om ham, men kommenterer på det, du rent faktisk kan se.

Andre eksempler kan virke mere indlysende, men at sidde med mobiltelefonen fremme holder ikke. Den skal helt væk og fokus skal være på daten, medmindre du venter et meget vigtigt opkald, og så bør du fortælle ham det. Herudover skal du komme til tiden. Det virker respektløst, hvis du kommer dalrende en halv time for sent. Hvis du alligevel bliver 5-10 minutter forsinket, så giver du bare besked, og så er i ovre den. ”Fashionably late” er altså ikke noget, særlig mange falder for.

Tal om de brede emner

Flere mænd oplever, at kvinderne forventer at de holder samtalen kørende og interessant, men de fleste mænd værdsætter faktisk at kvinden forsøge at styre og holde samtalen i gang. Hertil er det dog vigtigt, at samtalen ikke bliver interview-inspireret. Du må altså ikke få det til at lyde som om du udspørger ham, og spørg kun om det du faktisk vil have svar på og synes er interessant. Det er tydeligt at mærke, hvis en person ikke interesserer sig for et omhandlende emne, og der er jo ingen grund til at du spørger ind til noget, som reelt ikke interesserer dig.

Det er en god idé at tale om værdier. Det er nemlig rigtig fint at få afklaret om man har nogenlunde samme værdier i livet. I behøver selvfølgelig ikke være enige om alting, men grundlæggende livsværdier som stemmer overens med hinanden plejer at være et godt udgangspunkt.

Meget af det, det handler om på første date er kemi. Det er også kemien der egentligt afgør, hvilke emner i kan berøre. Men som udgangspunkt er det fornuftigt at lægge ud med en forholdsvis kort date, såsom en gåtur eller en kop kaffe. Hvis kemien ikke er der, vil i formentlig kunne mærke det relativt hurtigt, og så er der jo ingen grund til at i har taget en weekend til Rom sammen. Hvis i skal spise sammen, så tænk også over hvad du bestiller. Ikke fordi du skal sidde og nippe til en tynd salat, du skal selvfølgelig bestille hvad du har lyst til. Men det kan godt være, at en kæmpe stor fedtet burger, som du spiser med hænderne, ikke virker vildt charmende. Kan du spise den nogenlunde anstændigt, skal du bare gøre det!

Aktiviteten, som i skal lave på jeres date har også en betydning. Det fungerer sjældent at i mødes i byen eller på den lokale bodega, hvis hensigten er at begynde og date og ikke bare have sex. Pas også på med alkoholen på første date. Det er ikke særlig charmerende med en smuk og fuld kvinde. Så hvis i drikker alkohol, så behersk dig.

Don’t go there!

Samtaleemner, der ikke holder på første date er som regel eks-kærester, politik, religion, penge og fremtid. Det er ikke fordi de emner slet ikke må berøres, men hvis du sidder og taler udelukkende negativt om din eks, sender det bare ikke et særlig godt signal. Politik og religion kan godt diskuteres, og du kan sikkert ikke undgå at have en forestilling om, hvor han står henne på det punkt, men pas på med de helt store ideologiske og ophedede diskussioner. Penge er i og for sig bare ligegyldigt. I hvert fald på første date. I forhold til at tale om fremtiden, kan det hurtigt virke påtrængende eller desperat, hvis du begynder at fortælle om alt det, du har planlagt skal ske i dit liv. Tag det roligt, og mærk efter.

Der er også hensyn, du kan tage inden du tager af sted. Sørg for at tage noget tøj på, som du føler dig godt tilpas i, men som samtidig symboliserer dele af din personlighed, som du gerne vil fremhæve. Så selvom du måske godt kan lide at vise meget hud, er det som regel ikke en god idé på første date. Tag også noget smukt lingeri på – også selvom du ikke skal vise det frem. De fleste kvinder får et selvtillidsboost at have pænt lingeri på. Til sidst er det vigtigt at du ikke overdoserer parfumen. Man må godt kunne dufte den, men du skal helst ikke give ham hovedpine på afstand med parfumen.

 

Most read

Load more