Nyheder

Back up er noget af det vigtigste I 2017

Hvorfor er back up noget af vigtigste i 2017?

Du har hørt det mange gange før, men du får den lige én gang til – husk nu den regelmæssige back up af dine filer på din computer!

Den er vigtig. Og den er ikke blevet mindre vigtig i 2017 set i lyset af, at landet er blevet invaderet af hackerangreb som ransomware / cryptolocker og, at Trump skaber utryghed omkring privatsfæren for den almindelige bruger på internettet – på hver sin måde.

Hvad er ransomware?

Hvis du ikke har hørt om ransomware endnu, så er det en type hackerangreb, som er blevet mere og mere udbredt de seneste par år.  Især 2017 ser ud til at blive et hård år for ofre, da der allerede har været  dobbelt så mange ransomwareangreb som i 2016 – og hackerangrebet er både ondt og udspekuleret. Bliver man ramt, krypteres filer og mapper på ens computer, og man bliver kontaktet af hackeren, som gør det klart, at hvis der ikke betales en løsesum, så bliver alle filer enten slettet eller løsesummen sat op.

Derfor er det vigtigt at være påpasselig og skeptisk overfor mails, som man modtager og som f.eks. udgiver sig for at være fra ens bank. Man kan have anti-malwareprogrammer installeret, som kan assistere én i at undgå at blive angrebet, men bliver man angrebet alligevel, så er det vigtigt at have en back up.

Læs mere om danskernes informationssikkerhed 2016

En back up kan hjælpe dig, hvis uheldet er ude og dine filer bliver krypteret – her kan du nemlig gendanne en tidligere version af filen og derved få den oprindelige fil igen. Desværre er det de færreste danskere, der sikrer sig ved at tage en daglig backup af deres filer, og det er direkte dumt. Med nye og hurtige muligheder med internettet er online back up både blevet hurtigt, nemt og utroligt fleksibelt.  Så der er ingen undskyldning for ikke at få taget backup af sine filer.

Privatsfæren på internettet

Et andet stort tema i 2017 er måden vores privatsfære bliver behandlet på. Selvom det efterhånden er flere år siden, at Snowden afslørede NSA’s omfattende logning af både virksomheder og sågar andre landes kommunikation er emnet stadig hedt i dag. I og med at globaliseringen øges styrkes folks ønske om at have et privat rum også. Fysisk er det nemt at finde frem og ro ved f.eks. at flytte på landet, men hvad med, når man er online?

Når man tænker over det, vil de fleste gerne kunne være privat med hvad de foretager sig på internettet – hvilke søgninger, de foretager sig på Google samt hvilke filer, som de tager back up af. Og her truer amerikanske tjenester tryghedsfølelsen, når de største spillere på markedet med f.eks. Dropbox eller Crashplan bliver aflyttet eller underlagt amerikansk lovgivning.

Og det ser ikke ud til, at USA’s nye præsident Trump er en fordel hvad det angår. Der er allerede blevet underskrevet bekendtgørelser, som indskrænker f.eks. ikke-amerikaneres frihedsrettigheder på nettet. Mange mener, at det direkte bryder med den amerikanske grundtanke og efterlader en hul følelse til de amerikanske tjenester.

Dette er en af de bærende grunde til, at der er overvejende store fordele ved at vælge andre lande til opbevaring af sine filer. I særdeleshed Norge er langt fremme i beskyttelse af internetbrugers privatliv, og af danskere udbydere af online back up som tilbyder sikring i Norge kan nævnes Onlime.dk.

Vælg den rigtige back up anno 2017

Når du skal ud og undersøge markedet for back up tjenester, er der her nogle punkter, som du kan kigge efter, når du skal vælge:

  1.  Plads. Der er masser af plads i skyen, men kun nogle udbydere tilbyder ubegrænset. Undersøg hvor du får mest plads for pengene – der kan være kæmpe forskel.
  2.  Automatisk. Det er vigtigt, at den back up du vælger er automatisk, så du ikke skal gå og spekulere på selv at huske den hver dag.
  3.  Privat. Vend blikket fra amerikanske tjenester og vælg en tjeneste som har bedre lovgivning på dens side samt bedre garantier for, at dine uploadede filer rent faktisk er dine.
  4. Mobil back up. Dine mobile følgesvende er vigtige at sikre. Følger der også back up af dem med hos den tjeneste, som du vælger?
  5. Kundeservice. Digitale tjenester kan være abstrakte og til tider svære at forstå – især hvis man ikke kan få forståelig hjælp i øjenhøjde. Overvej en tjeneste som tilbyder en dansk kundeservice.

Husk at få opsat automatisk backup her i 2017, det er en billig forsikring for alt det besvær, som du kan slippe for, hvis enten computeren går i sort eller bliver angrebet med ransomware.

Most read

Load more