Nyheder

Få indblik i danskernes internetvaner 

Er du nysgerrig efter at vide, hvad dine naboer bruger deres internet til og hvor meget de køber på nettet? Er du typen, der holder øje med hvor mange pakker genboen får leveret om ugen? Så vil det måske interessere dig at læse denne artikel.

 

Her tages der fat i hvad danskerne bruger internettet til allermest og hvad der købes mest over nethandel.

Hvad bruger danskerne internettet til?

Hos Danmarks statistik bliver der hvert år lavet en undersøgelse over danskernes IT-anvendelse. I 2020 viste den, at 97% af alle danske hjem havde internetadgang, 96% have mobiler og 91 % havde en pc.

 

Disse tal viser, at flere bruger deres mobil som computer, men pc’en er ikke blevet helt overflødig. Med stigning i mobilbrug, er sider som før var besøgt mest via pc nu mest besøgt på mobiler.

 

Undersøgelsen viste også, at hver sjette dansker bruger apps til at reducere madspild, og fire ud af ti lytter til podcasts. Det kan sættes op imod, at hver ottende dansker bruger dating apps.

Hvem handler mest på internettet?

Hvis vi kigger på, hvem der handler mest på internettet, bør vi måske også tænke på hvad der bliver købt mest af hvilke grupper. Kigger man for eksempel på dagligvarer, så er det et tæt løb men kvinderne overhaler mændene med 23% mod 20%.

 

Hvis vi derimod kigger på computertilbehør og hardware, så vinder mændene klart med 41% mod kvindernes 21%. Tøj, sport og fritidsudstyr er derimod handlet mest af kvinderne som ligger på 75% mod mændenes 53%.

 

Der vises også et flertal af mænd, som spiller online gambling på sider som for eksempel slotsbandit.dk, hvor der spilles på spilleautomater for sjov eller for rigtige penge. Video- og computerspil handles også mest af mændene.

Hvad ved danskerne om IT sikkerhed? 

Tvivl og usikkerhed var i gamle dage grunden til at mange holdt sig fra nethandel, både fra professionelle og private. Det har helt sikkert ændret sig og de fleste mennesker handler på nettet, uden de store kvaler.

 

Undersøgelser afslører, at 54% af danskerne mener, at de ved tilstrækkeligt om IT sikkerhed, hvor 17% mener at de ved meget om det. Det kan ses, at det oftest er de ældre som stadig ikke føler sig trygge, ved at handle på nettet.

 

Hos hybriditalo.fi kan du læse mere om sikkerhed i hjemmet og elektronisk. Et andet resultat af samme undersøgelse fra Dansk Statistik, viser at halvdelen af den danske befolkning genbruger deres kodeord til sociale medier.

Hvordan ser danskernes fremtidige internetbrug ud? 

Der er helt sikkert ikke udsigter til at folk, hverken i Danmark eller i udlandet, vil sætte deres internetforbrug ned. Det er blevet så stor en del af menneskers hverdag, at vi slet ikke ved hvordan vi skulle klare os uden.

 

Der vil i fremtiden derfor kun komme endnu flere digitale løsninger, som for eksempel det digitale kørekort. Der vil hele tiden blive udviklet flere og flere apps og smarte gadgets der kan styres fra mobilen, og det er også fremtiden for danskernes elektronik brug .

Most read

Load more