Ordbog

AVI

AVI er en forkortelse for “Audio Video Interleave” og er et beholder format, der er udviklet af softwaregiganten Microsoft tilbage i 1992 som en del af videoteknologien i Windows styresystemet. En AVI fil kan indeholde på lyd- og videoelementer (data) – med andre ord levende billeder.

Mange betragter AVI som et videoformat på linje med andre videoformater, men det er rent teknisk ikke korrekt. AVI er et beholder format (container) og fungerer som en standard for hvordan videofiler kan skabes. Det betyder, at en AVI fil kan indeholde video og lyd i forskellige formater – det kan være at lydelementerne er MP3 og videoen H.264.

Har du f. eks downloadet en film, der er lagret i AVI standarden som “*.avi”, så skal du sørge for at din computer (styresystem) kan afspille filen korrekt. Det kræver installation af software løsninger som codec / codecs. Et AVI codec anvendes til at “oversætte” de kodede lyd- og videoelementer i f. eks Windows Media Player for på den måde at gengive AVI filen, som den er tiltænkt, på brugerens computer.

Most read

Load more