Codecs

VideoDownloader – Guide til at downloade en YouTube video

Hvis du, som redaktionen bag Codecs.dk, også er vild med at surfe på YouTube og se spændende videoer og video klip, så har du sikkert også ønsket at kunne downloade en bestemt video og gemme den på harddisken.

Det kan være nyttigt, da den så hurtigere at finde frem og se, samt man behøver ikke være online for at se videoen igen.

Men YouTube tilbyder ikke et direkte link til nogen af deres videoer, derfor er vi nødt til at bruge Firefox som browser og installere et lille add-on program til FireFox – vi skal også have en media afspiller, der kan afspille Flash filer (.flv.).

Men så er det også rigtigt nemt at downloade og afspille hvilket som helt video klip fra YouTube eller andre online video tjenester (i slutningen af guiden tilføjer vi link til andre spændende online tjenester som ligner YouTube).

Formål: Hjælpe brugere med at downloade video film eller video klip fra YouTube eller lignende video tjenester.

VideoDownloader – Download video fra YouTube

Hvis vi starter helt fra bunden, så skal du bruge følgende software (udelad download, hvis du har et eller flere af pågældende programmer):

Firefox med Google Toolbar
VideoDownloader
FLV Player

Trin 1 – Installér først Firefox og dernæst VideoDownloader – VideoDownloader kræver at du genstarter Firefox, så vær opmærksom på det.

Når du har genstartet Firefox med VideoDownloader installeret, så kan du se en lille ikon nede i højre hjørne af dit browser vindue. Hvis du holder din muse-markør over ikonet vil det vise “VideoDownloader”.

Herefter kan du installere FLV Player og starte programmet. Nu er du klar til at downloade videoer fra YouTube.

Trin 2 – Surf ind på YouTube og find en video du gerne vil se og gemme på harddisken. Klik på video, så den starter med at afspille i din Firefox browser.

Klik på VideoDownloader ikonet nede i højre hjørne. Der vil nu poppe et vindue op, hvor der står URL’en (adressen) på det ønskede video klip, samt et ikon der hedder “Download Link”.

Klik på “Download Link” og derefter “Save to Disk” og gem filen i en mappe på din harddisk.

Trin 3 – Det eneste du mangler nu er at omdøbe video filens navn – filen vil typisk hedde “get_video” og højre klik på filen og vælg “Omdøb” og sørg at filen kommer til at ende på “.flv”.

Det vil sige at hvis du vil kalde filen YouTube_Rihanna, så skal den omdøbes til “YouTube_Rihanna.flv“.

Nu kan du bare via drag-and-drop hive video filen ind i FLV Player og afspille den, smart!

Software brugt:

Firefox med Google Toolbar
VideoDownloader
FLV Player

Her link til et par populære video hjemmesider:

Google Video
iFilm
Metacafe
Dailymotion
Kontraband

Kilde: VideoHelp

Most read

Load more