Codecs

SimpleDivX – DVD Backup

SimpleDivX er et nemt og pålideligt program til at tage backup med – det kan klare backup fra en original DVD diskette eller fra en rippet DVD som befinder sig på din harddisk.

SimlpeDivX er et brugervenligt program, der er opdelt i 8 trin som brugerne nemt kan klikke sig igennem, samtidigt med at man intuitivt forstår det lidt mere komplicerede aspekter ved backup-processen.

SimpleDivX klarer også alt fra valg af lydspor, undertekster, og anvendt codec og brugeren har fuld kontrol over indstillingerne. Det er også muligt at fortælle SimpleDivX, at det skal dele en backup af DVD filmen op i f.eks 2 dele, så den kan brændes til en Compact Disc (CD) senere.

Software til guiden:

Klik her for at komme til download af SimpleDivX

Backup med SimpleDivX

For at gøre denne guide så nemt læseligt og forståeligt som muligt, så vil jeg gennemgå hvert af de 8 trin i normal rækkefølge og kort fortælle hvilke indstillingerne, der er relevante og bør justeres.

Trin 1 – Input

Folder: Her skal du klikke og vælge placeringen af din DVD film. Hvis der er tale om backup direkte fra DVD drevet så vælg f.eks: ”E:VIDEO_TS”. Hvis det er tale om et rippet DVD, så lokalisér den på harddisken.

Vob / TS / IFO Files: Her skal du vælge hvilke IFO (.ifo) filer, er skal tages backup af. Vælg eventuelt alle sammen, hvis du er i tvivl eller gerne vil have ekstra materiale og trailers med.

Select Main Movie: Kryds denne boks af, hvis du kun vil tage backup af selve DVD filmen, og ikke alt det andet materiale.

Video Information: Indeholder alt den information om filmen som SimpleDivX kan analysere. Der er opløsning, frame rate, video format, længde, og meget mere. Nyttig information, hvis du f.eks har planer om at lave backup til mere end en CD.

Trin 2 – Video

Her er ikke så meget hokuspokus, og du behøver egentlig ikke at ændre i indstillingerne.

Auto cropping and resizing: Her kan du ændre i opløsningen, hvis du er utilfreds med det som SimpleDivX har foreslået som udgangspunkt.

Custom Output Format: Her kan du vælge et andet output format, der passer dig.

Trin 3 – Audio

Create Audio: Her skal vi have et kryds – det er nu sjovest med en DVD film med lyd!

Check Audio: Klik et kryds her, så tjekker SimpleDivX lyden.

Language: Her kan du se hvilke sprog, der er tilgængelige til din DVD film – vælg det, der passer dig bedst.

Audio Format: Her står valget mellem MP3, AC3 og OGM. AC3 er nok de bedste format, men vil også gøre at din backup fylder mere. MP3 er udmærket og kan varmt anbefales, så du sparer plads.

Bitrate: Her skal du selvfølgelig vælge en biterate, der modsvarer dit valg af lyd format (Audio Format) i det forrige. Hvis du har valgt MP3, så kan du sagtens tillade dig en bitrate på 128 kbps ellers vælg 320 kbps med AC3.

Peak level normalize. (Midnight mode): Sæt et kryds her.

Trin 4 – Codec

DivX Options: Her skal du vælge Create a 2-pass video file with MP3 audio (AC3, hvis du har valgt AC3 selvfølgelig).

Codec Options: I drop-down menuen kan du vælge hvilket codec, der skal anvendes ved backup af DVD filmen. Mulighederne er DivX, XviD og x264. Vi vælger i denne guide DivX.

Pass Options: Vælg her ”Do both passes”.

Trin 5 – Compression

Bitrate / File Options: Her skal du vælge “Final Movie Size”.

File Size: Her har du mulighed for selv at vælge hvor stor den endelig backup af DVD filmen skal være. Hvis det er en relativt kort film, så kan du vælge 700 MB, så den evt. kan være på en CD. Hvis vi taler en større film, så vælg 1400 MB, så den kan være på 2 CD disketter. F. eks så testede vi på DVD filmen ”City of God”, og valgte backup til 2 CD disketter var nødvendigt.

Trin 6 – Misc

Create Subtitles using VobSub: Her kan du angive hvilke undertekster du ønsker der skal med i den backup du laver.

Movie Container Format: Her skal du vælge hvilket container format din DVD film skal gemmes i. Det mest populære format er AVI, og det er også det vi anbefaler. Dog kan Matroska også varmt anbefales, hvis man har codec installeret til at afspille formatet med.

Trin 7 – Project

Project Name: Navnet på dit projekt eller backup.

Temp Folder: Her skal du angive en mappe til de midlertidige filer, som SimpleDivX arbejder med – i den forbindelse kan det stærkt anbefales at have cirka 4-8 GB ledigt på harddisken.

Output Folder: Her skal du vælge hvor din backup skal gemmes.

Split total file in: Det er hensigtsmæssigt at fortælle SimpleDivX at splitte backup filen i 2 dele, hvis du ønsker at brænde den til CD bagefter.

Split on Fade-out: Sæt et kryds her, så vil SimpleDivX splitte filmen i 2, når der er et fade-out i filmen – det er smart, så virker overgangen mere naturlig.

Trin 8 – Ouput

Her generes en log af backup-processen, så kan se hvad der sker, når du har trykket Start. Indstillinger i Trin 9 – Setup anbefaler vi ikke at ændre ved medmindre du er ekspert på området.

Klik på Start og du er i gang med at lave en backup!

VirtualDubMod programmet popper op og det skal du bare lade køre.

Software til guiden:

Klik her for at komme til download af SimpleDivX

Most read

Load more