Codecs

Hvordan konvertere jeg en digital musik CD til MP3?

”Er det muligt at lave en kopi af en digital CD og konvertere lydsporet til filer i MP3 formatet?” eller ”Hvor kan jeg finde en ripper, der kan udtrække lyden og sangene fra en musik CD og gemme dem på harddisken?”.

Vi har behandlet emnet med at rippe en digital musik CD før i denne guide, men vi vil her præsentere yderligere 3 programmer, der er hensigtsmæssige at anvende til formålet.

Vi vil i denne artikel tage udgangspunkt i 3 freeware programmer, der er gratis at benytte, men dog ikke er verdens hurtigste rippere, og ikke lige så fejl fri som kommercielle rippere.

Første program – CDDA-X-Tractor

Download CDDA-X-Tractor

1. Installér CDDA-X-Tractor ved at følge anvisningerne i installationsprocessen.

2. Start CDDA-X-Tractor og sæt den CD i drevet som du ønsker at udtrække lydsporet fra.

3. Klik på den første knap på menu linjen fra venstre Refresh CD eller find den under File i menuen.

4. Klik på Options og vælg Output Options.

5. Klik på Browse og vælg den mappe du ønsker at gemme MP3 filerne i.

6. Klik på Encoder og vælg ”Lame Encoder DLL” fra drop-down listen.

7. Klik på Apply.

8. Klik på File og vælg Rip Tracks og du er nu i gang med at rippe lydsporet på din CD til harddisken.

Ulempen ved CDDA-X-Tractor er, at det ikke er muligt at tilføje ID3-Tag til MP3 filerne automatisk. Det er muligt at, manuelt, skrive kunstner og album titel ind, men det trækker meget ned at man ikke kan oprette forbindelse til en online database og synkronisere lydsporet og få ID3-Tag til filerne. Desuden er CDDA-X-Tractor ikke den hurtigste gazelle på sletten, så umiddelbart kan vi ikke anbefale programmet.

Andet program – MEDA CD Ripper

Download MEDA CD Ripper

1. Installér og start MEDA CD Ripper.

2. Indsæt den musik CD du vil rippe og klik på Refresh knappen og programmet vil spørge om tilladelse til at hente information om musikken på din CD (det er sikkert at tillade dette).

3. Klip på knappen Ripping eller tryk på Ctrl+R.

4. Du skal nu vælge hvilket format du ønsker at gemme lydsporet i. Du kan vælge mellem WAVE, MP3 og APE. I denne guide vælger vi MP3.

5. Til sidst skal du vælge den mappe som dine MP3 filer skal gemmes i og klik derefter OK.

MEDA CD Ripper har et meget pænt grafisk layout og knapper på menu linjen er forståelige. Generelt, så er MEDA CD Ripper et godt lille program til at rippe musik fra en digital CD, især da et er muligt at gå online og hente de relevante ID3-Tag, så de færdige MP3 filer er navngivet korrekt.

Tredje program – Exact Audio Copy

Download Exact Audio Copy
Download LAME MP3 Encoder

1. Udpak LAME MP3 Encoder til en mappe på harddisk f.eks. ”C:MultimediaLame”.
2. Installér Exact Audio Copy ved at følge anvisningerne i installationsprocessen.

3. Indsæt din digitale CD og start Exact Audio Copy. Du skal nu gennemgå en indstillingsguide til programmet.

4. Det første spørgsmål er ”For this drive, what do you prefer?” her anbefaler vi begyndere at vælge ”I prefer to have accurate

5. Programmet vil nu teste dit drevs indstillinger – det kan tage 1-2 minutter.

6. Herefter spørger guiden efter ”lame.exe”. Klik Next og programmet vil automatisk lede efter LAME og finde encoderen i den mappe du har valgt.

7. Til det næste spørgsmål vælg ”Use recommended settings (from Hydrogen Audio Forum)” og kryds boksen ”Let EAC creat ID3 tags (ID3V1.1 and ID3v2)” med et flueben.

8. Du skal nu indtaste en gyldig e-mail adresse for at kunne benytte online databasen. Her kan du bare skrive en tilfældig e-mail som [email protected].

9. Til sidste spørgsmål skal anbefaler vi at vælge ”I am a beginner, make all options as easy as possible”. Klik OK for at afslutte guiden.

10. Exact Audio Copy er nu startet og du befinder dig i hovedvinduet, hvor alle sangene på din CD er loadet. Klik på Database i menu linjen -> Get CD Information From -> Remote freedb. Du kan også bare trykke på Alt+G.

11. Klik nu på Action -> Copy Selected Tracks -> Compressed og vælg den mappe du vil gemme MP3 filerne i. Klik OK for at begynde at rippe.

Exact Audio Copy er en rigtig fornuftig CD ripper, der udover at rippe sangene også tjekker din CD for fejl, så de færdige MP3 filer ikke lider under det. Programmet er ikke super hurtigt, men klare sig alligevel hæderligt.

Software, der er anvendt i denne guide:

CDDA-X-Tractor
MEDA CD Ripper
Exact Audio Copy

LAME MP3 Encoder

Most read

Load more