Codecs

Hvad er XviD?

XviD er navnet på et andet populært video codec, der bliver udviklet som en del af et open source projekt. Dette open source projekt bliver opretholdt og forbedret af frivillige programmører fra hele verdenen.

Formatet, XviD, er blevet skabt for at tilbyde multimedia brugere et gratis alternativ til andre kommercielle video codec. Selvom softwaren er en del af open source, så er kvaliteten og effektiviteten af XviD forbløffende høj, hvilket har gjort formatet til et af de mest populære video formater.

Skønt XviD ikke er lige så udbredt som DivX, så understøtter en del nye DVD afspillere på markedet i dag XviD formatet.

Med XviD kan brugeren komprimere en fuldtids DVD film så meget, at den faktisk kan være på en enkel CD (nogle film vil kræve 2 CD skiver afhængigt af længden på filmen), og stadigvæk bibeholde høj billedkvalitet.

Selvom XviD kan skabe videoer af høj kvalitet ved selv små størrelser, så tager det kortere tid at encode end MPEG-2 og det kan tilskrives den avancerede komprimeringsteknologi. XviD videoer indeholder tit lydspor i MP3 eller AC3.

Det har uden tvivl bidraget kraftigt til XviDs succes, at softwaren er gratis at distribuere og downloade, samt at den ikke går på kompromis med billed- eller lydkvaliteten. Efter at have installere XviD codec’et, er det ligetil at afspille XviD film eller video klip.

Efter installationen kan Windows Media Player anvendes til at afspille XviD film:

Download XviD Codec her:

Most read

Load more