Codecs

Hvad er DivX?

DivX er navnet på en populært video komprimeringsteknologi udviklet af virksomheden DivX Inc.

Formatet DivX blev oprindeligt udviklet, så bruger blev i stand til at afspille og skabe videoer af høj kvalitet – både hurtigt og nemt uden at gå på kompromis med kvaliteten. DivX codec’et er pro tempore det mest populære MPEG-4 baserede codec, både hvad angår kvalitet, hurtighed og effektivitet, derudover understøtter stort set alle DVD afspillere DivX.

En hurtig sammenligning af en DivX film med end DVD viser langt hen ad vejen, at billedkvaliteten er den samme og så fylder DivX cirka en 1/10 af en DVD film. Det gør DivX utroligt velegnet til film format, hvis man f.eks. deler video klip over Internettet.

Det betyder også, at man sagtens kan klemme en hel film ned på en enkel CD, samtidigt med at den oprindelige billedkvalitet bevares. Videoen er ofte kombineret med AC3 eller MP3 lyd, så både billed- og lydkvaliteten forbliver høj.

De nævnte fordele er blandt de karakteristika, der har bidraget til den store popularitet som DivX formatet nyder. Når du vælger at installere DivX codec’et, så fungerer det som en slags add-on til dit system, der gør det muligt at komprimere og dekomprimere DivX formatet.

Så snart du har installeret DivX codec’et på din computer, så er du i stand til at se DivX videoer med Windows Media Player eller DivX Player. For at downloade og installere codec’et, så vælg linket her:

Download DivX Codec her:

Most read

Load more