Codecs

GSpot – find ud af hvilke codecs du mangler!

GSpot – find ud af hvilke codecs du mangler!

Det sker tit – din bedste ven sender dig et sjovt film klip i f.eks .AVI formatet, men din Windows Media Player melder fejl, når du prøver at afspille det. Det er ofte årsag til stor frustration og irritation.
Tit er det fordi du mangler det rette codecs installeret på din computer. Denne guide er skrevet for at hjælpe dig med bruge et smart program, der identificerer hvilket codec du mangler for at afspille dit video klip.

Introduktion og krav:

Download og installér GSpot

GSpot er et lille, smart og gratis program, der åbner og analyserer dine AVI video film og identificerer hvilke slags codecs, der kræves for at afspille både billede- og lyd materialet i filmen. GSpot kan også oplyse en del anden interessant information.

GSpot programmet:

Første gang du ser GSpot efter at have installeret det virker det meget uoverskueligt og kompliceret, men bliv ikke skræmt – du finder hurtig ud af hvad de forskellige undermenuer betyder.

Vores fokus er ikke at forklare alt i GSpot, men at vise det vigtigste funktioner, så brugeren er i stand til at bruge programmet og identificere hvilke codecs er han/hun mangler.

Den vestre side af viser information om det container format (f.eks AVI), der er anvendt til gemme data i.

Den højre side viser video data ved den pågældende film eller film klip.

Da der du ikke har valgt en film/fil endnu, er alle felterne blanke. Så for at komme i gang skal vi vælge et fim klip.

Valg af video fil:

For at vælge en fil kan du enten trykke på File og dernæst open og finde den film du ønsker at analysere.
Alternativt, kan trykke på … til højre for Path feltet.

Du har nu valgt og åbnet en film fil og du kan straks se, at GSpot viser dig en masse information i felterne omkring filen.

I højre side i det første felt Codec og Name kan se hvilket codec, der er blevet anvendt til at komprimere filmen. Ofte vil der stå DivX eller XviD, men andre codecs bruges vinder også indpas og popularitet.

Lige nedenunder i felten Stat kan du se din nuværende codec status – Linjen Codec(s) are Installed betyder at du har pågældende codec installeret.

På venstre side i den nederste menu kan du se hvilket audio codec filen er komprimeret med og om det er installeret på din computer. Her kan f.eks stå AC3 som er det audio codec til afspilning af lyden i filmen.

Under både Video og Audio menuen kan du se en masse information om filmen: bitrates, frame-rate, resolution, osv.

Analysen:

AVI filer er en af de mest anvendte fil typer til container format af film og film klip. De meste brugte codecs i den forbindelse er DivX og XviD. Tit kan det være at du sagtens kan afspille selve video indholdet, men der er ikke nogen lyd tilknyttet. Her er løsningen selvfølgelig at analysere resultatet fra GSpot og kigge i nederste venstre side under Audio og se hvilket codec du mangler. Her er løsning sædvanligvis MP3 eller AC3 – hvis det er AC3, så skal du bare installere AC3Filter som løsning.

Konklusion:

Codecs.dk håber at denne guide kan lette livet for vores brugere. Vi bestræber os, her på Codecs.dk, på at have alle nødvendige og populære codecs tilgængelige, så vores brugere hurtigt og nemt kan hente hjælp her. Hvis du mangler et codec eller ønsker et tilføjet til vores liste, så skriv til [email protected].

Vi anbefaler følgende Media Players:

Se denne sektion for gode samling af Media Players.

Most read

Load more