Codecs

DVD Backup – CloneDVD 2 klarer nemt din backup!

Vi vil i denne guide bruge programmet CloneDVD 2 til at tage backup af en DVD film, og vise de mange muligheder som CloneDVD 2 tilbyder i den forbindelse.

CloneDVD 2 er udviklet af SlySoft, der står bag udviklingen af en software programmer af meget høj kvalitet som f.eks AnyDVD.

Udover at være flot grafisk opbygget, så er CloneDVD 2 meget brugervenligt og et af de hurtigste programmer til at tage backup af DVD disketter med.

CloneDVD 2 er shareware, men efter installationen har brugeren 21 dage til at evaluere programmet i. Stort set alle funktionerne er tilgængelige i evalueringsperioden.

Software til denne guide:

Klik her for at komme til en download af CloneDVD 2

Klik her for at købe CloneDVD 2

CloneDVD 2 – At tage backup

Inden du går i Gang med at udvælge hvilke originale DVD film du ønsker at tage backup af, så er det vigtigt at være klar over at CloneDVD 2 ikke vil bryde en eventuel kopi-beskyttelse på DVD disketten.

Det er ikke tilladt at bryde kopi-beskyttelsen i Danmark, men lovgivningen er anderledes i andre lande, og derfor har SlySoft udviklet AnyDVD, der kan fjerne alle former for kopi-beskyttelse.

Men lad os komme i gang med CloneDVD 2. Installér og start programmet op. Herefter befinder du dig i hovedvinduet som er utroligt enkelt og intuitivt forståeligt bygget op.

Hele backup processen forløber ved, at brugeren bliver guidet igennem 4 trin, der er formet lidt som en filmrulle – en sjov ide.

Trin 1 – Type af backup

I dette vindue er der 3 muligheder:

Kopiér DVD Titler: Her kan du vælge at kopiere en eller flere DVD titler, alt efter hvad du ønsker at tage backup af.

Klone DVD: Her kan du lave en eksakt klon af din originale DVD og dermed tage en fuld backup.

Skrive Eksisterende Data: Hvis du allerede har et ISO (.iso) image af en DVD film liggende på din harddisk eller IFO/VOB filer (VIDEO_TS), så kan du vælge denne funktion, og CloneDVD 2 vil hjælpe med at tage backup af filerne og f.eks brænde dem til en blank DVD diskette.

Eftersom vi har en original DVD film siddende i DVD drevet, så vælge vi menupunktet Klone DVD og trykker Næste.

Trin 2 – Input

Her er der følgende funktioner:

DVD video filer: Her skal du vælge stien til din DVD backup kilde f.eks ”E:/VIDEO_TS”, hvis dit DVD drev har navnet E:. Ellers så klik på Søg og lokalisér DVD filmen du vil tage backup af.

Information: Her vil CloneDVD 2 præsentere nyttigt information om filmen som spilletid, kapitaler, video format, opløsning undertekster osv.

Afspil: Programmet afspiller her automatisk filmen.

Video Titler: Her vises alle kapitlerne og deres spilletid, samt de tilknyttede lyd-indstillinger og lyd-spor.

Bibehold menuer: Klik her for at klone den originale DVD films menuer.

Kvalitet: Her kan du se hvorledes kvaliteten af din backup påvirkes alt efter hvor mange titler du vælger at tilføje. Jo flere titler desto lavere kvalitet. Du kan her også vælge hvilket medium du vil lave en backup til eller vælge speciel og selv angive en størrelse på din backup.

Vi vælger ”E:/VIDEO_TS” og afkrydser Bibehold menuer og i Kvalitet vælger vi DVD-5 og trykker Næste.

Trin 3 – Lyd og undertekster

Her er alle DVD filmens titler listet og deres tilhørende lydspor og undertekster. Du kan nu ændre i disse indstillinger, hvis du f.eks ikke vil have undertekster i forskellige dele af filmen, eller ønsker at fjerne lydsporet bestemte steder.

Stream præferencer: Ikke så meget hokuspokus her, som standard er alle lydspor og undertekster medtaget, og det er også vores formål med denne guide og backup, så vi vælger ikke at ændre ved det. Trykker Næste.

Trin 4 – Destinationsvalg

Her skal vi kort og godt vælge hvilken form for backup vi ønsker af vores DVD film.

Under Destinationer er mulighederne:

DVD Filer: Her kan du fremstille IFO/VOB filer fra den originale DVD film og gemme dem på harddisken.

ISO/UDF image: Her kan du lave en imagefil (.iso) fil af DVD filmen og så senere vælge at brænde den til en blank DVD.

DVD Brænder: Her taler vi om en direkte kopiering af et DVD medie til et andet DVD medie. Det kræver selvfølgelig at du har en blank DVD til rådighed. Men er også en utrolig nem og let måde at foretage backup på.

Eftersom vi gerne vil have en direkte backup af vores DVD film, så vælge vi DVD Brænder og i Foretrukne hastighed vælger vi maksimum. I Medienavn skriver vi titlen på vores DVD film og klikker på Kør! For at starte processen.

Software til denne guide:

Klik her for at komme til en download af CloneDVD 2

Klik her for at købe CloneDVD 2

Most read

Load more