Codecs

AVS Video Tools – Brænd dine film til DVD, VCD eller SVCD

AVS Video Tools indeholder 4 rigtigt gode software programmer til video redigering, og vi vil i denne artikel vise hvor let et af programmerne, AVS Video Converter, kan hjælpe dig med at brænde dine DVD film enten fra DVD eller harddisken, så du kan afspille filmen på din DVD afspiller.

Formålet: Vi vil vise hvordan du konvertere en DVD film til SVCD formatet og derefter brænder den til en blank DVD skive.

Programmet kan konvertere DVD film til følgende formater: AVI, DVD, MP4, 3GP, MPEG, MOV, WMV, RM, SWF.

Software til guiden – AVS Video Tools

Trin 1 – Opstart

Start AVS Video Converter op i Windows og sæt en DVD film i dit DVD drev. AVS Video Converter har et ret enkelt layout og fylder ikke særligt meget på din skærm, men indeholder ikke desto mindre de features og funktioner, der er nødvendige.

På værktøjslinjen er der 11 ikoner, der meget intuitivt viser hvad knappen er til for. F. eks To AVI betyder simpelthen, at det er den knap du skal vælge, hvis du vil konvertere noget til AVI formatet.

Vi skal lave en SVCD af en af vores DVD film, så vi vælger TO DVD.

Trin 2 – Indstillinger

Nu hvor du har valgt en funktion, skal vi definere de parametre som AVS Video Converter skal arbejder med konverteringen under.

Input File Name: Her skal du angive hvilket medie, i det her tilfælde DVD film, du ønsker at konvertere. Klik på Browse til højre og navigér til dit DVD drev og går ind i mappen VIDEO_TS og vælg IFO filen i mappen.

Her er det vigtigt ikke at vælge en VOB fil, da adskillige DVD film indeholder flere VOB filer, hvorimod IFO filen indeholder alle informationer om selve DVD mediets opbygning og struktur.

Tit vil stien til IFO filen ligner E:VIDEO_TSVIDEO_TS.IFO i enkelte tilfælde kan det være BUP fil du skal have fat.

En BUP fil er egentlig en slags backup af IFO filen i tilfælde af at IFO filen bliver beskadiget.

Output File Name: Her kan du angive navnet på den færdige fil. Her kan du også klikke på Browse og vælge en passende mappe på harddisken til din færdige SVCD fil / filer.

Burn To: Her bliver det spændende og mulighederne er mange. Kort sagt kan du vælge 3 formater her: DVD, SVCD og VCD. Samtidigt skal du vælge om det skal være kodet i PAL eller NTSC. De 2 sidste begreber kræver vist en lille forklaring:

NTSC: Er en forkortelse for National Television System Committee og er den standard, der bruges i Amerika, Canada og Japan.

PAL: Er en forkortelse for Phase Alternating Line og er den standard, der bruges primært i Europa, samt Afrika og Asien.

Vi vælge følgende profil til vores SVCD: SVCD PAL Great Quality (36 min. At 1 CD Disc).

Det betyder at vores SVCD kan afspilles på DVD afspillere i Europa og Danmark, samt at der kan være 36 minutters spilletid på en CD. Eftersom DVD filmen fylder adskillige Gigabytes, så vil AVS Video Converter være så flink at dele den færdige fil op i mindre bider af cirka 700 Megabytes, så hver fil kan være på en CD.

+/-: Kan du bruge til at tilføje flere IFO filer til konverteringsprocessen. Det kan være du har mindre film klip eller TV episoder liggende på en DVD eller på harddisken, så kan du med fordel tilføje flere adgangen.

Trin 3 – Konvertering og brænding

Efter du har foretaget justering af alle indstillingerne og er tilfreds med opsætningen, så er det tid til at klikke på Convert Now! – så begynder AVS Video Converter at konvertere din DVD film til SVCD filer.

Du vil sikkert få en pop-up besked, der fortæller at den DVD film du er ved at konvertere til SVCD er for stor, og programmet beder derfor om lov til at lave et antal SVCD filer på hver cirka 700 MB til at dække hele DVD filmens indhold.

En DVD-9 film vil typisk kræve cirka 3-4 separate SVCD filer.

Så snart din DVD film er konverteret til SVCD, så vil AVS Video Converter tilbyde at brænde filen / filerne til et DVD medie. Her kan det anbefales at afkrydse boksen Verify disc for at sikre en stabil og sikker brændings-proces.

Nu skal du bare indsætte en blank DVD skive og derefter klikke på Start Burning! Herefter har du en splinter ny SVCD som du nemt kan afspille i din DVD afspiller.

Kilde: Afterdawn

Most read

Load more