Codecs

Auto Gordian Knot (AutoGK) – Backup DVD til AVI og derefter fra AVI til CD

Auto Gordian Knot (herefter AutoGK) er et freeware program, som er yderst behjælpeligt, hvis du har planer om at foretage backup af dine DVD film til f.eks CD. AutoGK er nemt at arbejde med og er beregnet som en enkel løsning til backup opgaver, der involverer DVD AVI og AVI til CD.

AutoGK er ikke det hurtigste program til backup opgaver, men det understøtter til gengæld nogle ret praktiske funktioner, så som at splitte en DVD film op i flere AVI filer på cirka 700 MB, så de kan være på hver deres CD. Hvis det drejer sig om flere mindre afsnit, f.eks TV serie episoder, så kan AutoGK også sættes til at tage hensyn til det, så der f.eks laves backup af 3 til 4 afsnit på hver CD.

Men som tidligere nævnt, så kan AutoGk ikke klare direkte DVD til CD, men for at overkomme dette, så introducerer vi DVD Decrypter. DVD Decrypter er velegnet til at rippe en DVD film til brugerens harddisk, og herefter kan vi så anvende AutoGK til at lave vores AVI filer, og brænde dem til en eller flere CD medier.

Følgende software anvendes i guiden:

AutoGK – Klik her for download

DVD Decrypter – Klik her for download

Installér begge programmer, og start med at åbne DVD Decrypter.

DVD Decrypter – Rippe din DVD

Først skal vi have rippet din DVD film til harddisken, og med DVD Decrypter er det en small sag. Hvis du allerede har en DVD i drevet, så vil DVD Decrypter straks loade den, og analysere indholdet.

De vil så vise, ud til højre, DVD filmens længde og hvilke kapitler, der som standard, er medtaget til at blive rippet til harddisken.

Under Destination, skal du vælge hvor du ville gemme den rippede DVD film på harddisken. Lave eventuelt en mappe til alle dine rips f.eks: “C:DVD Film Rip”navn på filmen”.

De er nogle få indstillinger, der skal aktiveres, så vælg Tools fra menuen og klik på Settings -> IFO Mode (fanebladet). Under File Names skal ”Include PGC Number” og ”Include Angle Number” begge to være kryds af.

Dernæst skal du via menuen vælge Mode -> IFO (dette kan også gøres ved at trykke på ”I” tasten på dit keyboard).

Så er vi faktisk ved at være klar til at rippe hele herligheden til harddisken. Klik på det store ikon i bunden af programmet med en DVD til en harddisk – det hedder også Decrypt. Så bliver din DVD film rippet til harddisken.

AutoGK – Backup til 2 AVI filer

AutoGK præsenterer et relativt simpelt og logisk design og layout. Layoutet er delt op i flere mindre menuer, som vi vil gennem gå. Der er i alt 4 menuer.

Trin 1Select input and output file:

Input filen er selvfølgelig den rippede DVD film, så vi lavede med DVD Decrypter. Klik på den lille mappe længst til højre, og lokalisér filerne på harddisken. Output filen, er så det sted på harddisken, hvor du vil have at AVI filerne bliver gemt efter backup-processen.

Trin 2Select audio track and subtitle track:

I den første boks er der mulighed for at vælge hvilke lydspor og undertekster du ønsker din DVD backup skal besidde. Alt afhængig af hvor mange forskellige lydspor, der er tilgængelige, så kan du fravælge nogle og dermed spare lidt plads. Lydsporet er i AC3 formatet.

Den anden boks viser de sprog-undertekster, som DVD filmen understøtter og her kan du så vælge hvilket sprog backup DVD filmen skal afspille. Det er vigtigt at vælge et passende sprog, da det ikke kan ændres igen og du kan kun vælge et sprog – eventuelt helt fravælge undertekster.

Trin 3Select output size:

Her begynder AutoGK at vise en af sine fornemmeste styrker, nemlig muligheden for at definere hvor stor din backup skal være, eller hvor mange dele den skal deles op i. Under Predefined Size kan du angive antal CD medier en given backup skal fylde når den er færdig. Du kan også angive antallet i DVD medier, og samtidigt vil AutoGK i en parentes vise en cirka størrelse på filerne. Under Custom Size kan du selv definere en specifik størrelse. Og under Target Quality kan du definere graden af kvalitet du ønsker, og så er det det afgørende parameter for backup størrelsen.

Trin 4Advanced features (optional):

Du kan klikke på Advenced Settings, hvis du ønsker at tilføje nogle funktioner eller ændre i indstillingerne for backup-processen. Det er ikke umiddelbart nødvendig for en simple backup, men kan være interessant at lege lidt med.

Under Output resolution settings kan du justere på opløsningen på din backup. Definere en fast størrelse eller en minimum. Alt sammen op til dig.

Under Output audio type kan vælge indstillinger og formater til lydsporet. Angive om du ønsker det originale AC3 lydspor eller konverteret MP3.

Codec handler om hvilket codec du vil bruge i processen. Standard er XviD, og det behøver du ikke ændre på.

Resten af indstillingerne giver mere eller mindre sig selv, og det er ikke nødvendigt at justere på dem for at følge denne lille guide.

Nu har vi med succes defineret de 4 trin som er essentielle for AutoGK og for at vores backup-proces kan gå i gang. Nu er der kun tilbage at klikke på Add Job. Herefter kan du skabe et nyt projekt/job dvs. vælge en anden rippet film på harddisken lave opsætningen til den og tilføje den til jobkøen. Det er ret praktisk, hvis du vil lave mange backup filer på en gang, og kan lade computeren arbejde natten over, eller mens du er på arbejde.

Så snart du trykker på Start, så vil AutoGK eksekvere alle job i jobkøen, så vær opmærksom på hvor mange job du har defineret. Til venstre for jobkøen er der et log vindue, så du kan holde øje med backup-processen og se eventuelle fejlmeddelelser.

Når AutoGK er færdig med at tage backup, så vil du have, hvis du har valgt mere end 1 CD filer med navnet ”titel.CDx.avi” liggende i den angivne mappe. Herefter er det bare at brænde AVI filer over på en CD eller DVD, alt efter hvad der passer bedst.

Vi håber denne lille backup har hjulpet med til at gøre backup af DVD film en smule nemmere.

Følgende software anvendes i guiden:

AutoGK – Klik her for download

DVD Decrypter – Klik her for download

Kilde: Doom9

Most read

Load more