Codecs

Audiograbber – Rip en musik CD til MP3 eller OGG

Audiograbber er et freeware program, der kan hjælpe med at kopiere dine musik fra CD til harddisken og gemme sangene fra din CD i enten det populære MP3 format, eller det lidt mindre kendte, men kvalitetsmæssigt bedre format, OGG.

Audiograbber var førhen et shareware program, men er nu blevet frigivet til freeware status af producenten. Audiograbber er ikke blevet opdateret og udviklet på i et stykke tid, men det fungerer ikke desto mindre upåklageligt til at tage backup eller rippe musik til harddisken med.

Software vi anvender – Download Audiograbber

Audiograbber – kopiér dine sange fra CD til harddisken

Trin 1 – Som det første skal du downloade og installere Audiograbber.

Trin 2 – Indsæt den CD, som du gerne vil have musik numrene fra kopieret til harddisken, i dit CD / DVD drev. Herefter skal du starte Audiograbber.

Trin 3 – Audiograbber starter nu op og i hovedvinduet kan du se alt information om indholdet på din musik CD. Der er titlen på sangen og hvert nummers længde, og hvor meget de fylder på din CD. Hvis der bare står ”track1” osv, så klik på ikonet af en pingvin på værktøjslinjen – den hedder også Freedb.

Din firewall vil sikkert advare dig om at programmet forsøger at etablere forbindelse til Internettet og en online database – det er sikkert at tildele programmet rettighed til dette, da online databasen indeholder information om din musik CD og vil downloade den information, så sangene får det rigtige navn.

Trin 4 – Næste skridt er at klikke på ikonet på værktøjslinjen, der hedder Settings. Vi gennemgår nu kort de indstillinger, der kan være vigtige at ændre / justere på.

Directory to store files in: Her skal du skrive stien til den placering på harddisken, hvor du ønsker at gemme de MP3 filer, som Audiograbber ripper fra din musik CD. Standard er ”c:audiograbber”.

Rip as much as possible to RAM: Hvis du afkrydser denne boks, så vil programmet rippe din musik numre til computeren hukommelse i stedet for til harddisken. Det betyder en mere stabil proces, men samtidigt kan du ikke bruge computeren til andre ting mens programmet ripper.

Du kan også selv løbe indstillingerne igennem og se om du har lyst til at ændre mere.

Klik Ok, når du er tilfreds for at vende tilbage til hovedet vinduet.

Trin 5 – Nu skal du klikke på MP23 ikonet på værktøjslinjen. Nu skal vi sætte indstillingerne til de MP3 filer, som er vores færdige produkt.

Grab to: Her skal du vælge hvilket lyd format programmet skal rippe dine sangene fra din CD til. Du kan vælge Wav, men det er et mindre godt format, så vi vælger Direct rip and encode to MP3 file.

Internal Encoder: Her skal du vælge din koder (encoder) til at kode musikken fra din CD med. Klik på drop-down menuen og vælg Ogg Vorbis (libvorbis.dll) Compiled on: Jul 19 2002.

Men vi anbefaler at du anvender LAME Encoder i stedet for.

Download LAME MP3 Encoder

LAME MP3 Encoder er pakket og du skal kun udpakke filen “lame_enc.dll” til det bibliotek / mappe som du har valgt at installere Audiograbber i – f.eks hvis du har valgt standard ”c:audiograbber”, så udpakker du bare “lame_enc.dll” til den mappe.

Du kan nu vælge LameEnc DLL Version xx.xx som din koder (encoder).

Klik på OK, når du har foretaget de ønskede indstillinger.

Trin 6 – Så er der kun tilbage at trykke på ikonet Grap på værktøjslinjen, og så går Audiograbber i gang med at kopiere numrene fra din CD til harddisken i MP3 formatet.

Software vi anvender – Download Audiograbber

Kilde: Piratgruppen

Most read

Load more