Total War: Rome remastered anmeldelse

Her har du et af Creative Assemblys mest ambitiøse spil og samtidig dyreste produktion. Det er et spil, der har udviklet sig gennem mange år, og strategi-entusiaster har set frem til denne udgivelse.

  • Genre: Strategi og Action, Real-Time
  • Udgivet af: SEGA
  • Udgivelsesdato: 29. april 2021
  • Score: 2/4
  • Spillere 1/multiplayer
  • Udgivelsesplatforme : PC: Windows, Mac, og Linux

Vil du have anmeldelser og finde inspiration til andre spændende strategispil. kan du evt. kigge her ilmaisetpelit.io.

Ændringerne i spillet

Som titlen antyder, så handler spillet om at vinde det Romerske Imperium, og er du fan af det gamle spil, så vil du helt sikkert elske denne remaster.

Total War serien har generelt udviklet sig meget hen over de sidste 17 år, men Total War Rome Remastered havde allerede dengang nogle funktioner, som man måske kan savne i dag i moderne strategispil, som f.eks at kunne bytte byer med sine fjender.

På trods af at denne udgave er en remaster og ikke et remake, så er der stadig blevet implementeret nogle få og gode ændringer. Disse er mest i forhold til overview og styring af kameraet, men der er også blevet tilføjet en miniversion af kortet, hvilket er en enorm hjælp, eftersom kortet betyder meget for strategien.

Der er også blevet tilføjet få nye karakterer for at gøre spillet sjovere, men derudover er det mest visuelle opdateringer.

Strategi og hastighed

Du kan nu spille med 38 fraktioner i stedet for 16. Dette kan dog godt virke som lidt for meget, især da nogle af fraktionerne er knapt så unikke som i det originale spil. Spillet kan godt blive lidt langsomt og komplekst, og der kan opstå ventetid.

Defensivt spil er nødvendigt for at undgå at rykke for hurtigt frem og ramme en væg. Spillet egner sig altså slet ikke for de gamere, der er til RTS, men henvender sig mere til de hardcore fans, der elsker kamp i realtid, samt det at have det store strategiske overblik. Især styringen af byerne, og indsigten i hvad der påvirker befolkningen, er en del af spillet, som mange elsker, hvilket er noget, mange fans også syntes der mangler i de nyere spil i dag.

Er man ny spiller, bør man måske også kigge efter mere moderne titler, da man kan opleve spillet som kluntet og langsomt.

Multiplayer på flere platforme

En af de ting, der tidligere har været savnet, er at kunne spille multiplayer med andre, der evt. ikke har samme platform. Dette er nu gjort muligt i Total War Rome Remastered, så har du en ven, der er lige så stor fan af det gamle spil som dig, så er det bare med at komme til tasterne.

Sandsynligheden for at du finder yngre spillere, der foretrækker dette spil frem for de moderne strategi spil, er måske knap så høj. Det på trods af at der er indført en ny og smart tutorial, der gør spillets funktioner nemmere at forstå for en nybegynder.

Most read

Load more