Nyheder - Tjek om din PC er inficeret med DNSChanger-virus
Tjek om din PC er inficeret med DNSChanger-virus

3 februar, 2012

Forfatter: Christopher Hammer

I mange år har en stor gruppe af IT-kriminelle har held til at inficere over 4 millioner computer verden over med en virus kaldet DNSChanger.

DNSChanger er sluppet ind på millioner af brugeres computere via en trojansk hest og ændret i de DNS-servere som er tilknyttet den pågældende computer. Hvis DNSChanger har inficeret din computer, så ændrer ondsindet kode de indstillinger computeren bruger til at oprette adgang til Internettet.

De IT-kriminelle sørger derfor for at ændre dine DNS-indstillinger til deres egne DNS-servere og kan nu styre hvilke hjemmesider du besøger. Konsekvensen kan være koden til din netbank eller kreditkort bliver afluret og misbrugt.

Heldigvis har den amerikanske føderale politi, FBI, fået adgang til de DNS-servere, som blev brugt til de kriminelle handlinger og har erstattet dem med lovlige DNS-servere. Disse midlertidige DNS-servere vil blive taget ud af drift den 8. marts. Hvis din computer er inficeret, vil du efter den dag ikke kunne bruge internettet.

Du bør derfor checke alle dine computere, laptops, iPad, iPhone, smartphone osv. som du bruger til at være online med på denne side:

Giv tilladelse til at siden får lov til at checke din IP-adresse og angiv den lille sikkerhedskode.


DNSChargerEr din computer ikke inficeret, så får du følgende vindue og tekst:


DNSChargerHvis du er uheldig og din computer er inficeret med DNSChanger, så vil du få en skærm med rød teskt og en advarsel om at DNSChanger har overtaget dine DNS-indstillinger. Løsningen er at besøge denne side og følge de danske instruktioner:

Efter du har fulgt instruktionerne bør du vente 24 timer og afvikle testen igen - nu burde din computer være fri for DNSChanger.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag spændende nyheder direkte på din mail.


Dit Navn

Din Email


Dine muligheder:

Gå Tilbage     Tilmeld dig vores nyhedsbrev        
Link til fil
    Tilføj en kommentar

Mest læste de sidste 30 dage Seneste Nyheder

Nyhedsmail

Om Nyheder på Codecs.dk:

De nyheder som vi vælger at publicere på Codecs.dk er både fra ind- og udlandet og med et fokus hovedsageligt på multimedia og IT-relateret nyhedsstof. Vi skriver løbende om nyt software eller relevante opdateringer af multimedia programmer som vi anser for interessant for vores brugere. Vi anmelder også spændende hjemmesider eller online services indenfor multimedia - det kan f. eks Tunebite og Grooveshark.

Udenlandske nyheder kommer primært fra USA, England og andre store vestlige lande - her fokuserer vi på nyheder fra store multinationale selskaber som Apple, Microsoft, Google, Nokia, Sony og lign. Har du en "varm" nyhed, er du altid velkommen til at tippe redaktionen på [email protected].